Ingrijirea picioarelor

14 pași pentru o pedichiură perfectă

14 pași pentru o pedichiură perfectă

Pentru a avea o pedichiură perfectă, trebuie să țineți cont de mai multe aspecte, unele dintre ele fiind importante  în mod special pentru sănătatea unghiilor. Mai jos aveți  prezentați 14 pași pentru o pedichiură perfectă.

PAS #1 – FOLOSIȚI CULORI COMPLEMENTARE

În sfârșit, ați găsit nuanța perfectă a lacului de unghii! Însă, este ea potrivită pentru a o aplica și pe degetele de la picioare? Purtarea aceleiași nuanțe pe degetele de la mâini precum și pe degetele de la picioare vă ajută să arătați mult mai bine. Puteți utiliza două culori diferite, dar asigurați-vă că acestea sunt complementare din punct de vedere cromatic. De exemplu, evitați să vă vopsiți unghiile de la mâini în roșu iar pe cele de la picioare în albastru.

PAS #2 ÎNDEPĂRTAȚI CU ATENȚIE BĂTĂTURILE

Bătăturile tălpilor sunt bucăți de piele întărită prezente în zona tălpii și a călcâielor. În timpul pedichiurii, nu lăsați tehnicianul să folosească o mașină de ras pe picioare, deoarece această procedură crește riscul de infecție. Acasă, înmuiați picioarele în apă caldă timp de cel puțin cinci minute. Apoi utilizați o pilă de picior, piatră ponce sau alte produse exfoliante pentru a îndepărta bătăturile. Evitați, pe cât posibil, să mergeți desculți.

14 pași pentru o pedichiură perfectă - CULORI COMPLEMENTARE

PAS #3 ÎNGRIJIȚI CU ATENȚIE CUTICULELE

Așa cum am arătat pe larg într-unul din articolele noastre publicate recent, cuticulele îngrijite necorespunzător vă pot expune la o serie de infecții nedorite. Pentru o pedichiură perfectă este important să nu vă rupeți niciodată cuticulele! Puteți înmuia cuticulele prin frecare în cremă după care acestea pot fi manipulate ușor cu un împingător de cuticule sau tăiate cu ajutorul unui cuțit pentru cuticule. Dacă observați că aveți cuticulele roșii sau iritate, consultați-vă medicul.

PAS #4 – NU IGNORAȚI SEMNELE VECHILOR PEDICHIURI

Nuanțele puternice, cum ar fi roșu sau violet, pot să capete o reflexie gălbuie dacă sunt purtate mai mult de două săptămâni. Utilizați o soluție de îndepărtare a lacului de unghii pe bază de acetonă (sau un agent de îndepărtare care nu e pe baza de acetonă, după preferințe) pentru a elimina petele reziduale de lac. Dacă unghiile apar ca fiind decolorate, fragile sau cu forme curbe, este posibil să aveți o infecție fungică. Adresați-vă medicului în cel mai scurt timp!

PAS #5 EVITAȚI SĂ VĂ EPILAȚI ÎNAINTE DE PEDICHIURĂ

Indiferent cât de jenată ați fi, nu vă epilați picioarele înainte de pedichiură. Bacteriile sunt mai susceptibile de a intra în organism prin micile găuri sau tăieturi care apar inevitabil pe picioarele proaspăt epilate. Este indicat să așteptați până după finalizarea pedichiurii.

EVITAȚI SĂ VĂ EPILAȚI ÎNAINTE DE PEDICHIURĂ

PAS #6 FOLOSIȚI PROPRIILE INSTRUMENTE

O pedichiură perfectă avem atunci când aceasta este sănătoasă. Pentru asta trebuie să acordăm atenție sporită și ustensilelor cu care ne îngrijim pedichiura. Îți poți folosi propriile instrumente într-un salon de unghii, fără să te simți jenată. Germenii pot rămâne pe instrumentele din salon care nu sunt curățate, cum ar fi pilele, cuțitele de cuticule, forfecuțele pentru cuticule, etc. Dacă alegeți să utilizați uneltele salonului, acestea trebuie să fie sterilizate și trecute prin soluție antibacteriană. Cereți să fie folosit un instrument nou dacă bănuiți că ceva nu este în regulă. Ultimul lucru pe care îl doriți este să ă părăsiți salonul cu o infecție a pielii sau a unghiilor.

Pași pentru pedichiură perfectă - PROPRIILE INSTRUMENTE

PAS #7 TĂIAȚI-VĂ UNGHIILE CORECT

Între programările la pedichiură, trebuie să vă îngrijiți de tăierea unghiilor în mod corect. Așa cum am arătat în acest articol, unghiile trebuie tăiate drept, pentru a preveni apariția unghiei încarnate. Pilirea ușoară a unghiilor astfel încât acestea să fie rotunjite în centru este procedeul corect. Înainte de a-ți finisa unghiile, curăță-le ușor folosind un împingător de cuticule. Dacă aveți diabet, medicul dumneavoastră va examina regulat picioarele și vă va învăța cum să le îngrijiți corespunzător.

PAS #8 ATENȚIE LA PEDICHIURA SPA CU PEȘTIȘORI

Unele saloane SPA folosesc un anumit tip de pește capabil să rupă părți mici din calusurile de pe picioare, mai degrabă decât să le curețe în totalitate. Trebuie să aveți în vedere că, între doi clienți,  personalul saloanelor SPA ar trebui să curețe adecvat recipientele în care se află peștii, însă acest procedeu este îngreunat tocmai de prezența peștilor. De asemenea, merită menționat faptul că peștii nu pot fi dezinfectați, deci e posibil că aceștia să va transmită infecții de la alți clienți.

14 pași pentru pedichiură perfectă

PAS #9 PROTEJAȚI-VĂ PEDICHIURA ÎN TIMPUL IERNII

Înainte de a părăsi salonul, rugați tehnicianul să aplice un strat de ulei de cuticule pe unghiile proaspăt finisate. Apoi înfășurați o folie de plastic în jurul lor înainte de a vă pune înapoi ciorapii, șosetele sau pantofii. Șosetele pentru pedichiură au deschideri speciale pentru degetele de la picioare.

PAS #10 CEL PUȚIN O DATĂ PE LUNĂ, ALEGEȚI CALEA NATURALĂ

Unghiile de la picioare trebuie să respire și să fie expuse la umiditate, însă lacul de unghii acționează că o barieră împotriva acestui proces natural. Așadar, o dată pe lună, pentru o săptămână sau mai mult, bucurați-vă de unghii naturale. Este o idee bună să eliminați total lacul de unghii dacă nu îl puteți repara de îndată ce începe să se exfolieze.

14 pași la o pedichiură perfectă

PAS #11 PEDICHIURA ÎN TIMPUL SARCINII

Când sunteți însărcinată și gleznele vă sunt umflate, o pedichiură poate fi un tratament divin. Vești bune! E bine să va răsfățați picioarele deoarece pedichiurile sunt sigure în timpul sarcinii. Unghiile nu absorb substanțele chimice prezente în lacurile de unghii. Dacă mirosurile produse de unghii vă fac să vă simțiți rău, încercați să stați lângă o fereastră sau o ușă deschisă.

PEDICHIURA ÎN TIMPUL SARCINII

PAS #12 PĂSTRAȚI INSTRUMENTELE CURATE!

Indiferent dacă vă aduceți propriile instrumente la salon sau le folosiți pe cele acasă este important să le păstrați extrem de curate. După fiecare pedichiură, spălați-le foarte bine cu apă caldă și săpun. Apoi, înmuiați-le într-o soluție cu dezinfectant (alcool sanitar, etc) timp de cel puțin 10 minute.

PAS #13 ALEGEȚI PRODUSUL POTRIVIT DE ÎNDEPĂRTARE AL LACULUI DE UNGHII

Produsele pe baza de acetonă funcționează foarte bine dacă lacul de unghii este închis la culoare. Ele sunt, de asemenea, o alegere bună dacă aveți un finisaj cu gel, care este greu de îndepărtat. Însă, dacă unghiile sau pielea ta sunt sensibile, optează pentru un produs care nu conține acetonă. Este mai delicat cu unghiile și pielea, dar procedura de eliminare a lacului va dura mai mult.

14 pași de îngrijire

PAS #14 CREDIBILITATEA SALONULUI DE ÎNFRUMUSEȚARE

Verificați întotdeauna un nou salon de unghii în prealabil. Asigurați-vă că angajații își spală mâinile și își curăță echipamentul între clienți. Cele mai multe saloane miros a produse de unghii, dar acest miros nu ar trebui să fie unul foarte pregnant, deoarece acest lucru poate înseamnă o defecțiune a sistemului de ventilație.

One thought on “14 pași pentru o pedichiură perfectă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.