Ingrijirea mainilor, Sfaturi utile

7 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

7 sfaturi pentru unghii frumoase

Te-ai săturat să de unghii fragile și casante? Aplică cele 7 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase de mai jos. Făcând acest lucru poți să oferi unghiilor tale o schimbare de look, transformându-le din banale în „wow” în doar câteva ore.

Nu trebuie să apelezi neapărat la un salon de înfrumusețare pentru a avea unghii atrăgătoare. Poți avea unghii spectaculoase combinând o rutină atentă, o dietă sănătoasă și o bună igienă personală.

Unghiile noastre sunt alcătuite din cheratină, o proteină care ajută la îmbunătățirea stării unghiilor deteriorate. Cheratina insuficientă poate face ca unghiile să devină casante, ceea ce duce la unghii inestetice. În mod curent, curățarea și hidratarea de rutină a unghiilor vă pot ajuta să vă mențineți unghiile curate și frumoase. Acest articol va evidenția șapte moduri de a vă face unghiile mult mai atrăgătoare.

Unghiile trebuie să urmeze trendurile din modă

Indiferent dacă aveți unghii lungi sau scurte, un strat proaspăt de lac poate adăuga eleganță. Însă oja poate părea uneori neîngrijită, mai ales dacă trebuie să o aplici cu mâna care nu este dominantă.

Unghii trend uri in moda

Următoarele sfaturi vă vor ajuta să obțineți un aspect profesional al unghiilor:

 • pentru a obține un finisaj neted, nu reaplicați niciodată oja peste un strat anterior
 • tăiați și modelați unghiile la lungimea dorită, folosind cele mai bune instrumente de îngrijire. Nu uitați să piliți marginile ascuțite ale unghiilor, cu o pilă pentru unghii profesională.
 • înainte de a aplica ojă, alegeți întotdeauna un suport ferm pentru a avea un control sporit al mâinii.
 • aplicați un strat de bază pe unghii înainte de a aplica lacul. Asigurați-vă că stratul de bază s-a uscat complet înainte de a continua.

Utilizați cremă hidratantă pentru cuticule

Aplicarea cremei hidratante este esențială deoarece pielea din jurul unghiilor este sensibilă și expusă frecvent murdăriei. Cuticulele sunt o componentă esențială a pielii noastre și au fost concepute pentru a ne proteja unghiile de bacteriile și ciupercile periculoase. Aplicați crema de unghii în fiecare zi înainte de culcare, deoarece favorizează creșterea unghiilor. Pentru cea mai bună protecție aplicați cremă din abundență pe unghii și masați zona din jurul cuticulelor.

Hidratarea cuticulelor

Cremele ar trebui să facă parte în mod regulat din rutina de îngrijire a unghiilor dacă doriți să preveniți ca acestea să devină casante. Am discutat în detaliu despre îngrijirea cuticulelor într-un articol anterior.

Nu-ți mai roade unghiile!

Rosul unghiilor începe de obicei în copilărie și poate să vă urmărească până la maturitate. Poate avea consecințe grave, deoarece rosul unghiilor în mod repetat poate deteriora cuticulele și țesuturile care proliferează dezvoltarea unghiilor. Acest tic crește riscul de a contracta infecții, deoarece bacteriile cauzatoare de boli ajunge facil de la gură la degete și viceversa.

Rosul unghiilor

Pentru a stopa acest tic, puteți folosi următoarele strategii:

 • menținerea unghiile scurte
 • identificarea factorilor declanșatori
 • aplicarea lacurilor de unghii cu gust amar

Tăierea regulată a unghiilor

Tăierea sau îngrijirea unghiilor este o rutină esențială de igienă și autoîngrijire. Unghiile care sunt tăiate corect nu rețin murdărie și bacterii. Tăierea regulată vă întărește unghiile și le menține în stare bună. Cunoașterea elementelor fundamentale pentru îngrijirea unghiilor este crucială pentru a evita infecțiile sau rănile inutile. Greșelile în tăierea unghiilor pot duce la probleme precum onicoliza și unghiile încarnate. Folosiți doar unghiere profesionale de cea mai bună calitate, pentru a preveni infecțiile!

Taierea unghiilor

Iată câteva sfaturi esențiale pentru tăierea unghiilor:

 • tăiați unghiile când sunt uscate
 • evitați tăierea unghiilor în forme neregulate
 • nu tăiați unghiile prea scurt
 • utilizați întotdeauna o cremă hidratantă înainte de culcare
 • piliți unghiile pentru a scăpa de colțurile și marginile aspre

Atenție la dietă

Includerea produselor alimentare bogate în omega-3 în dieta voastră poate ajuta la tratarea unghiilor nesănătoase, decolorate sau deteriorate. Produsele precum ouăle, carnea și laptele sunt surse fantastice de proteine, sulf și acizi grași omega-3 care ajută la hidratarea și înfrumusețarea unghiilor.

Cresterea unghiilor supliment biotina

Sursele alimentare principale de nutrienți pentru unghii puternice sunt:

 • leguminoasele, care sunt bogate în fibre și vă furnizează proteine, zinc, fier și acid folic. Acest lucru previne despicarea unghiilor și apariția petelor albe.
 • laptele și produsele lactate sunt surse excelente de proteine, calciu, zinc și vitamina B12, care pot ajuta la menținerea rezistenței unghiilor.
 • consumați carne bogată în fier și vitamina A și vitamina B12.
 • ouăle sunt o sursă excelentă de acid folic și sunt o sursă bună de proteine ​​pentru unghii puternice

Concluzii – sfaturi pentru unghii frumoase

Nu vă ignorați unghiile! Unghiilor sănătoase vă fac mâinile să arate minunat. Sper că ați regăsit în acest articol are sugestii simple de îngrijire a unghiilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.