fbpx

Unghiile exfoliate: cauze, remedii, sfaturi

Scris de Seki Romania în . Publicat în Ingrijirea mainilor

Unghiile sunt formate din straturi de proteine ​​fibroase protectoare numite keratină, care apar de asemenea și în constituția pielii și a părului . Keratina este cea care face ca unghiile să fie puternice, însă traumele externe sau problemele de sănătate cronice pot provoca îndepărtarea straturilor subțiri ale unghiilor. Când se întâmplă acest lucru, unghiile devin mai subțiri și sensibile. Așadar, care sunt cauzele principale ale exfolierii unghiilor? Ce presupune prevenția?  Dar tratamentul?

În articolul de astăzi, vom încerca să răspundem tuturor acestor întrebări

Cauze externe

Deficiența ușoară de fier este adeseori asociată exfolierii unghiilor. Cu toate acestea, unele cauze externe precum și condițiile de sănătate pot agrava această condiție.

Cele mai comune cauze externe includ:

Timpul necesar pentru ca unghiile să crească este relativ ridicat, astfel încât traumatismele externe pot devin vizibile după mai multe luni.

Condițiile de sănătate subiacente care pot provoca exfolierea unghiilor sau fragilizarea acestora includ:

Modificările în modul de creștere al unghiilor pot să apară odată cu înaintarea în vârstă, la fel ca problemele legate de circulația sângelui sau de expunerea extinsă la radiațiile ultraviolete.

unghii exfoliate

Starea de sănătate și simptome similare

O deficiență ușoară de fier este cel mai probabil una din cauzele exfolierii unghiilor. Cu toate acestea, este importat să fim conștienți și alerți în observarea altor factori care pot afecta unghiile. Dacă există alte simptome relevante, în afară de exfoliere trebuie să vă adresați medicului specialist.

Mai jos, acoperim o gamă mai largă de simptomatologii care pot să ducă la unghii fragile, decolorate sau predispuse la exfoliere.

ANEMIA 

Fără tratament, o ușoară deficiență de fier poate să se agraveze și să se transforme în anemie. Anemia apare când organismul are un nivel scăzut de celule roșii sanguine sănătoase și nu dispune de suficient hemoglobină. Hemoglobina este o substanță în celulele roșii care le ajută să transporte oxigen în jurul corpului.

În plus față unghiile care se exfoliaza ușor, simptomele unei deficiențe severe de fier pot include:

deshidratarea

Apa potabilă consumată regulat poate ajuta la prevenirea exfolierii unghiilor. Deshidratarea poate avea o serie de simptome, printre care și unghiile exfoliate.

Simptomele provocate de deshidratare sunt:

Tiroidă subactivă

O tiroidă subactivă nu produce suficient hormoni. Pe lângă unghiile fragile, o tiroidă subactivă poate provoca și :

Boala pulmonară 

În unele cazuri, anomaliile unghiilor pot fi un semn al bolii pulmonare. Potrivit American Lung Association, simptomele bolii pulmonare pot include:

boala de rinichi

Conform unui articol din 2015, decolorarea maronie pe jumătatea superioară a unghiei poate indica o afecțiune renală.

Alte simptome pot include:

Tratarea unghiilor exfoliate și fragile la domiciliu 

Cele mai bune metode de tratament sunt:

Consumul zilnic de fier recomandat este de 18 miligrame (mg). Alimentele bogate în fier includ:

Cercetările sugerează că uleiul de nucă de cocoș este un hidratant de piele sigur și eficient. Aplicarea lui pe unghii poate ajuta la menținerea lor hidratată.

Ingrijire unghii, Instrumente profesionale, Pile unghii, finisare, unghii exfoliate, deficiente de fier, remedii unghii exfoliate