fbpx
 x 

Îngrijirea cuticulelor deteriorate

Trecerea de la sezonul rece la cel cald este o perioadă delicată a anului, în care indiferent cât de sănătos mâncăm, cât de multă apă bem sau cu ce tip de săpun ne spălăm, atât mâinile, cât și cuticulele au tendința de a fi foarte uscate. Cuticulele au rolul unei bariere protectoare împotriva microbilor, tocmai de aceea necesită o îngrijire atentă pentru a evita infecțiile.

Principala problemă când vine vorba de îngrijirea unghiilor este faptul că aceasta este realizată incorect. Cuticulele sunt tăiate neatent, haotic, iar hidratarea acestora este adesea precară. Așadar, ideea de cuticule crăpate și deshidratate nu este o noutate. În cadrul acestui articol îți vom prezenta câteva metode de îngrijire a cuticulelor și cum poți să le îngrijești chiar și acasă.

sapun hand made

Cremă hidratantă pentru cuticule făcută de tine

Dacă dispuneți de timpul necesar, puteți să vă creați propriul remediu împotriva uscăciunii cuticulelor în propriul cămin, oferindu-le aspect luminos și hidratarea de care au nevoie. Pașii sunt următorii:

  • Încălzește aproximativ o linguriță de cremă de mâini (se poate folosi orice tip de cremă de mâini, brandul nu este relevant). Adaugă apoi câteva picături de ulei de măsline (aproximativ jumătate de linguriță) și câteva picături de ulei esențial de lavandă (acesta ulei esențial este opțional și poate fi înlocuit cu ulei esențial de portocală). Omogenizează toate ingredientele într-un bol, acestea urmând să fie încălzite în cuptorul cu microunde. Temperatura cremei noastre hidratante trebuie să fie ridicată, aceasta fiind caldă, însă nu fierbinte.
  • Aplică o cantitate generoasă din crema rezultată pe fiecare deget, acoperind desigur cuticulele. Acordă aproximativ 2-3 minute fiecărui deget pentru a masa cuticulele și pielea din jurul unghiilor. Crema hidratantă va fi absorbită în piele cu ușurință, ceea ce este foarte benefic atât pentru cuticule, cât și pentru catifelarea pielii mâinilor.
  • Crema hidratantă se poate reîncălzi de câte ori doriți și se poate păstra până la 3 zile în frigider sau într-un loc răcoros, atâta timp cât este depozitat într-un recipient de culoare închisă.

 crema hand made

Îngrijește corect cuticulele

Cuticulele sunt extraordinar de importante pentru sănătatea și igiena proprie, căci acestea protejează zona profundă al unghiilor tale, prevenind infiltrarea murdăriei sau a bacteriilor. În consecință, tăierea cuticulelor trebuie sa fie realizată cu mare atenție, dupa folosirea împingătorului de cuticule. Împingătorul de cuticule este realizat în totalitate din oțel inoxidabil, oferindu-i duritate în delicatețe și mai ales, rezistență de-a lungul timpului. Este foarte ușor de folosit. Tot ceea ce trebuie să faceți este să împingeți delicat cuticulele crescute folosind partea lată a împingătorului.

impingator cuticule seki edge

Tip! Pentru face procesul mai ușor și pentru a vă asigura că aveți parte de cea mai bună îngrijire, asigurați-vă că v-ați înmuiat foarte bine cuticulele înainte de începerea procedurii. Înmuierea cuticulelor este foarte simplă: într-un bol de mărime medie încălziți puțină apă cu o felie de lămâie. Apa trebuie să fie caldă, însă nu fierbinte. Înmuiați mâinile (sau picioarele) pentru 10-15 minute.

Când cuticulele au crescut și devin neplăcute din punct de vedere al aspectului, tăierea lor devenind necesară, asigurați-vă că folosiți ustensilele potrivite. Folosirea instrumentelor inadecvate pot afecta serios atât pielea, cât și unghia. Pentru un cuțit pentru cuticule 100% profesional, delicat cu pielea și accesibil, urmați acest link.

cutit pentru cuticule seki edge

Crearea unei rutine pentru îngrijirea cuticulelor

În ceea ce privește îngrijirea cuticulelor, nu trebuie să scapi din vedere faptul că (în ciuda texturii dure) acestea sunt făcute din aceleași substanțe ca și pielea. Așadar, cuticulele au nevoie de hidratare pe parcursul zilei pentru a nu se despica sau usca. Cel mai eficient este să aplici puțin ulei de măsline/ulei esențial de lavandă/ulei de cocos în fiecare dimineață și, desigur, în fiecare seară. Pe parcursul zilei poți apela cu încredere la cremele de mâini obișnuite- sunt absorbite repede și ușor- în plus, nu-ți lasă mâinile umede.

ingrijire maini

Pentru infecțiile dureroase, folosește un gel antibacterian

Știm cu toții cât de enervante pot fi cuticulele despicate în mod dureros și cât de dificilă este vindecarea lor. Folosește gel antibacterian o dată pe zi pentru accelerarea procesului de vindecare și pentru a evita posibilele infecții. Desigur, poți lua în considerare aplicarea anumitor unguente cum ar fi cea de gălbenele sau din farmacii, însă recomandăm consultarea medicului sau farmacistului pentru cea din urmă.

gel antibacterial

Atenție! În unele cazuri este necesară tratarea cuticulelor cu ajutorul antibioticelor, așadar acordă atenție corpului tău și consultă un medic dacă este cazul.

cuticule, ingrijire cuticule, taiere cuticule, manichiura

  • Vizualizări: 505

CREO CONSULTING SRL | CUI 17676261 | J12/2164/10.06.2005
CLUJ-NAPOCA, ROMANIA