fbpx

De ce să renunț la rosul unghiilor?

Scris de Seki Romania în . Publicat în Ingrijirea mainilor

Aproximativ jumătate dintre copii și adolescenți își rod unghiile. Din păcate, nu sunt singurele categorii de vârsta care au acest defect. Dacă sunteți un adult care vă roadeți unghiile, cel mai probabil ați făcut-o și când ați fost mai tânăr, evitând să puneți capăt acestui obicei.

Ar putea genetica să joace un rol? Oamenii de știință nu sunt siguri dacă mușcătura unghiilor este genetică, însă copiii ai căror părinți își rod unghiile sunt mai predispuși să fie afectați la rândul lor. Studiile arată că acest lucru se întâmplă chiar dacă părinții renunță la acest obicei înainte de nașterea propriilor copii.

muscatul unghiilor

Uneori, rosul unghiilor poate fi un semn de stres emoțional care tinde să apară la oamenii care sunt nervoși, anxioși sau depresivi. Este o modalitate de a face față acestor sentimente deloc plăcute.

Cu siguranță v-ați aflat în situația de a fi plictisit, înfometat sau nesigur si v-ați concentrat atenția în mod automat asupra unghiilor, fără a lua în calul consecințele.

De ce să renunț la rosul unghiilor?

Rosul unghiilor nu cauzează de obicei pagube permanente, însă, cu siguranță, are dezavantajele sale, dintre care menționăm:

Care sunt bolile la care vă expuneți?

Ce putem face pentru a renunța la acest obicei?

Este posibil să nu vedeți o schimbare peste noapte, dar cu puțin timp și efort puteți să vă controlați obiceiul de ros al unghiilor.

Încercați aceste sfaturi:

manichiura, sfaturi utile despre unghii, rosul unghiilor, onicofagia