fbpx
 x 

Ingrijirea picioarelor

Remedii naturale pentru călcâie aspre și crăpate

Călcâiele uscate, aspre și crăpate sunt o problemă obișnuită atât în rândul femeilor, cât și în cel al bărbaților. Uscăciunea călcâielor se poate remarca la un picior sau (de cele mai multe ori) la ambele picioare. Această afecțiune este agravată de climatul uscat, în România fiind vorba de perioadele călduroase (spre exemplu vara) când acestea sunt mult mai expuse la acest factor. Este recomandată tratarea imediată a acestei afecțiuni, deoarece lăsată netratată aceasta se poate degenera și agrava, aspect care va fi atât neplăcut, cât și inestetic mai ales în rândul doamnelor și domnișoarelor a căror călcâie sunt mai expuse în perioada verii.

calcaie uscate

pedichiura, ingrijire picioare, calcaie, calcaie uscate

Citește mai mult:Remedii naturale pentru călcâie aspre și crăpate

  • Vizualizări: 1661

14 pași pentru o pedichiură perfectă

PAS #1 - Folosiți culori complementare

În sfârșit, ați găsit nuanța perfectă a lacului de unghii! Însă, este ea potrivită pentru a o aplica și pe degetele de la picioare? Purtarea aceleiași nuanțe pe degetele de la mâini precum și pe degetele de la picioare vă ajută să arătați mult mai bine. Puteți utiliza două culori diferite, dar asigurați-vă că acestea sunt complementare din punct de vedere cromatic. De exemplu, evitați să vă vopsiți unghiile de la mâini în roșu iar pe cele de la picioare în albastru.

pedichiura seki edge

pedichiura, ingrijire picioare, instrumente otel inoxidabil

Citește mai mult:14 pași pentru o pedichiură perfectă

  • Vizualizări: 1429

Unghia încarnată | tratament

Una dintre metodele de tratament ale unghiei încarnate, pe lângă intervenția chirurgicală, o reprezintă terapia conservatoare. Cu toate că studiile clinice din domeniu indică faptul că acest tip de tratament nu are efecte semnificative, terapia conservatoare poate avea rezultate la pacienții cu durere ușoară până la moderată, care prezintă inflamații majore sau secreții purulente.

terapia conservatoare

Tratamentul este relativ simplu: se înmoaie degetul de la piciorul afectat în apă caldă cu săpun, timp de 10-20 de minute. După fiecare înmuiere, recomandarea experților este de a aplica un unguent pe zona afectată, de mai multe ori pe zi, pentru o perioadă de câteva zile sau până la dispariția simptomelor. Medicul dermatolog vă poate recomanda tipurile de unguente specifice în tratamentul acestei patologii.

Unghia incarnata, Tratament, Terapie conservatoare

Citește mai mult:Unghia încarnată | tratament

  • Vizualizări: 2379

Unghia încarnată | factori de risc și cauze

Aproximativ 20% dintre pacienții care se prezintă  la medicul de familie acuzând o problema a piciorului sunt diagnosticați cu unghie incarnată. Denumirea medicală a acestei patologii este onicocriptoza.

Unghiile încarnate apar atunci când pielea periunghială este perforată de partea laterală a unghiei, determinând apariția unor procese infecțioase și inflamatorii. La majoritatea pacienților, degetul care se confruntă cu aceasta problema este dureros si emană mirosuri neplăcute.

clasificare

Unghiile încarnate sunt clasificate în trei categorii: ușoare, moderate și severe. Cazurile ușoare sunt caracterizate prin umflarea pliurilor, eritem, edem și durere. Cazurile moderate sunt asociate cu inflamația, drenajul seropurulent, infecția și ulcerația unghiei. Cazurile cele mai severe sunt însoțite de inflamație cronică precum și de hipertrofia unghiei.

Unghia incarnata, Factori de risc, Cauze, Clasificare

Citește mai mult:Unghia încarnată | factori de risc și cauze

  • Vizualizări: 1362

CREO CONSULTING SRL | CUI 17676261 | J12/2164/10.06.2005
CLUJ-NAPOCA, ROMANIA