fbpx

Remedii naturale pentru călcâie aspre și crăpate

Scris de Seki Romania în . Publicat în Ingrijirea picioarelor

Călcâiele uscate, aspre și crăpate sunt o problemă obișnuită atât în rândul femeilor, cât și în cel al bărbaților. Uscăciunea călcâielor se poate remarca la un picior sau (de cele mai multe ori) la ambele picioare. Această afecțiune este agravată de climatul uscat, în România fiind vorba de perioadele călduroase (spre exemplu vara) când acestea sunt mult mai expuse la acest factor. Este recomandată tratarea imediată a acestei afecțiuni, deoarece lăsată netratată aceasta se poate degenera și agrava, aspect care va fi atât neplăcut, cât și inestetic mai ales în rândul doamnelor și domnișoarelor a căror călcâie sunt mai expuse în perioada verii.

calcaie uscate

călcâiele crăpate - ce trebuie să știi?

Medical vorbind, călcâiele crăpate și uscate sunt o afecțiune prezentă în zona epidermei, liniile crăpăturii fiind dese ori lineare. Bineînțeles, acest aspect nu este foarte grav, deoarece este afectat doar stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, tratarea incorectă a acestei afecțiuni sau mai rău, ignorarea tratamentului corespunzător pot duce foarte repede la crăpături mai adânci care vor deveni în cele din urmă dureroase pe măsură ce se adâncesc, cauzând infecții sau sângerări.

În afara aspectului neplăcut, călcâiele crăpate pot fi adesea foarte incomode, limitându-ți rezistența când vine vorba de statul în picioare și (mai ales) în ceea ce privește purtatul pantofilor cu toc, dacă faci parte din categoria feminină.

hidratare calcaie

principalele cauze de apariție 

În afara aspectului neplăcut, călcâiele crăpate pot fi adesea foarte incomode, limitându-ți rezistența când vine vorba de statul în picioare și (mai ales) în ceea ce privește purtatul pantofilor cu toc, dacă faci parte din categoria feminină.

Înainte de a-ți dezvălui remediul nostru  natural pentru această afecțiune, vrem ca tu să știi principalele cauzele care duc la apariția acestei afecțiuni:

Cum poți să scapi repede și eficient de asprimea și uscăciunea călcâielor?

Unul dintre cele mai bune remedii pentru călcâiele crăpate nu numai că nu costă o avere, ba mai mult, poate fi aplicat chiar la tine acasă, ajutându-te să ai o piele frumoasă și (de ce nu?!) să economisește banii pe care fără acest sfat i-ai fi cheltuit la un salon. Cel mai probabil mulți dintre noi nu au timpul necesar, așadar acest remediu poate fi aplicat chiar și înainte de ora de culcare, oferindu-vă prilejul de a vă relaxa.

Pentru început, înmuiați picioarele în apă călduță spre fierbinte timp de aproximativ 10-15 minute. Puteți adăuga puțină zeamă de lămâie dacă doriți sau balsam de păr (cantitate foarte mică). Acest proces va lăsa pielea moale și delicată. În continuare, cu ajutorul unei pile electrice/ piatră pentru răzuit călcâie/ îndepărtează celulele epiteliale moarte, răzuindu-ți delicat călcâiele. Evită să pui foarte multă presiune cât timp răzuiești pielea călcâielor pentru a evita eventuale iritații.

Odată ce ți-ai clătit bine picioarele și le-ai înfășurat într-un prosop moale, asigură-te că acestea sunt complet uscate. Aplică cremă de gălbenele sau ulei de măsline pe picioare, insistând în zona călcâielor, masând continuu. Poartă șosete din bumbac și lasă pielea să absoarbă crema peste noapte.

hidratare calcaie1

Acest tratament este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Se recomandă repetiția acestuia o dată pe săptămână în cazul în care afecțiunea nu este foarte gravă, apoi de la o dată pe zi la aplicarea tratamentului chiar și de două ori pe zi în funcție de nevoi.  În cazul în care afecțiunea călcâielor nu se ameliorează odată cu acest tratament din pricina gravității acestuia (sângerări, crăpături profunde) se recomandă sfatul unui medic specialist cât de repede posibil.

pedichiura, ingrijire picioare, calcaie, calcaie uscate