Ingrijirea mainilor

Cum întreținem corect cuticulele?

Cum să ne întreținem corect cuticulele?

Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate serviciului de clienți Seki Edge România, este ” Cum întreținem corect cuticulele „.

Când mâinile unei persoane au nevoie acută de întreținere, unul dintre cele mai simple procedee care poate fi aplicat este cel de curățare al cuticulelor. Există însă o serie de nedumeriri legate de această procedură, la care încercăm să răspundem în liniile de mai jos.

ESTE ADEVĂRAT CĂ NU AR TREBUI SĂ NE TĂIEM CUTICULELE?

Îngrijirea cuticulelor este foarte importantă, de aceea am decis să abordăm acest subiect.
Adesea, când oamenii folosesc termenul „cuticule”, se referă la stratul gros de piele care înconjoară baza unghiei, denumit eponichium (acesta acoperă matricea unghiei, chiar înaintea rădăcinii). „Cuticula” este de fapt stratul subțire și transparent, vizibil deasupra plăcii unghiei. Acest strat trebuie să fie curățat deoarece, în caz contrar, lacurile de unghii sau alte tipuri de procedee nu vor avea aderența dorită.

DACĂ SE ELIMINĂ ACEST STRAT, CREȘTE RISCUL DE INFECȚIE?

Eponichiumul este atașat fiziologic de placa unghiei cu o aripă subțire, delicată de piele. În zona de contact dintre cele doua suprafețe se formează un sigiliu de protecție. Acel sigiliu nu ar trebui să fie rupt vreodată, deoarece poate crește riscul de infecție.
Însă, pe măsură ce unghia crește, acel strat delicat de piele rămâne pe unghie, devenind vizibil pentru noi. Eponichiumul continuă să genereze noi celule ale pielii care au rolul de a construi sigiliul de protecție. Dar celule care fac parte din stratul vechi de piele sunt încă agățate de unghie.
Așadar, folosind instrumente adecvate, se poate îndepărta pielea moartă din partea de sus a unghiei fără a atinge niciodată sigiliul de sub eponichium. Putem, de asemenea, să îndepărtam în siguranță orice piele uscată din jurul eponichiumului. Este foarte important ceea ce am menționat anterior: nu ne dorim să rupem pielea sau sigiliul de protecție.

CUM EVITĂM RUPEREA SIGILIULUI?

Nu lezați niciodată eponichiumul, deoarece această procedură ar putea rupe sigiliul de protecție, facilitând accesul bacteriilor în zona lezată, crescând astfel riscul de infecție.
Niciodată nu tăiați pielea sănătoasă a eponichiumului.

Niciodată nu tăiați pielea sănătoasă a eponichiumului.

Intrumentar profesional pentru îngrijitrea și întreținerea cuticulelor

Seki Edge România vă pune la dispoziție intrumentar profesional de o foarte bună calitate, produs în Japonia, pentru îngrijitrea și întreținerea cuticulelor.

3 thoughts on “Cum întreținem corect cuticulele?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.