Ingrijirea mainilor

Întreținerea unghiilor acasă (5 pași simpli)

Întreținerea unghiilor acasă

Întreținerea unghiilor acasă – Cu toate că nu avem timp în fiecare săptămâna pentru o vizită binemeritată la salonul de manichiură, aspectul curat și natural al unghiilor trebuie să rămână o preocupare esențială.

Nu este neapărată nevoie să aplicați lac de unghii pentru o manichiură superioară – pur și simplu păstrați aspectul curat și neted al unghiilor, urmând aceste reguli de întreținere a unghiilor acasă, ușor de aplicat.

5 Pasi Simpli pentru Întreținerea unghiilor acasă

PRIMA ETAPĂ – ÎNMUIAȚI ȘI EXFOLIAȚI UNGHIILE

Umpleți un castron mic cu apă caldă și înmuiați fiecare deget pentru câteva minute, înainte de a trece la procesul de îngrijire propriu zis. Această procedură ajută la hidratarea patului unghiilor și facilitează tăierea acestora precum și îngrijirea cuticulelor. Folosirea unui produs exfoliant (scrub) ajută, de asemenea, la netezirea pielii pentru o îngrijire mai ușoară.

A DOUĂ ETAPĂ – CURĂȚAȚI SPAȚIUL DE SUB UNGHII

Pentru că nimeni nu își dorește unghii murdare, indiferent cât de scurte ar fi acestea, trebuie să folosiți întotdeauna un băț de bambus pentru a curăța spațiul de sub unghii. Pentru impurități persistente puteți folosi o bucată de bumbac sau un tampon înfășurat în jurul bățului de bambus, pe care o înmuiați într-un produs de îndepărtare a lacului înainte să începeți procedura.

A TREIA ETAPĂ – TĂIEREA ȘI FINISAREA CORECTĂ A UNGHIILOR

În funcție de anatomia unghiilor, puteți folosi: unghiere cu margini de tăiere drepte, unghiere cu margini de tăiere curbate sau forfecuțe pentru unghii acrilice.

Pilirea unghiilor cu mișcări “înainte / înapoi” este total contraindicată, deoarece lasă în urmă vârfuri microscopice pe suprafața unghiei care sunt susceptibile la rupere. Mișcarea corectă trebuie să fie într-o singură direcție, până când unghiile sunt netede. Este indicat să folosiți pile de unghii de calitate, din oțel inoxidabil, cu suprafețe abrazive de duritate diferită sau cu suprafață abrazivă mare, pentru o manevrabilitate ridicată.

A PATRA ETAPĂ – UTILIZAȚI BURETE (BUFFER) PENTRU UNGHII

Acest tip de burete ajută la lustruirea și aplatizarea unghiilor. De asemenea, această procedură ajută și la eliminarea petelor de lac de unghii persistente. Utilizați-l și pe vârful unghiilor pentru a vă încheia activitatea de finisare.

A CINCEA ETAPĂ – ÎNTREȚINEREA CORECTĂ A CUTICULELOR

Așa cum am arătat într-un alt articol de pe blogul nostru despre cum se intretin corect cuticulele, este extrem important ca în procesul de întreținere să folosim cuțite sau împingătoare de cuticule de cea mai bună calitate, realizate integral din oțel inoxidabil.

Descoperă cele mai bune unghiere din lume!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.