Manichiura Perfectă in doar 13 pasi
PAS #1 – MANICHIURA FRENCH: DA SAU NU?
Înainte de toate, manichiura este parte integrantă din ceea ce te definește! Îți place manichiura French? În funcție de persoana cu care discuți, acest model de manichiură cu o bandă albă pe vârful unghiei este încadrată fie în zona clasică, fie în cea retro. Dacă îți place cum arată această manichiură, vestea bună este că îți face unghiile să pară mai lungi. Mai mult decât atât, nuanțele pale sunt perfecte pentru întâlnirile mai serioase, cum ar fi un interviu cu un posibil angajator.
PAS #2 UNGHIILE CU GEL
V-ați întrebat vreodată cât de rezistente sunt unghiile acoperite cu gel? Ei bine, o manichiură de acest gen va oferă două-trei săptămâni cu unghii strălucitoare, care nu se vor rupe. Aplicarea corectă necesită mai multe straturi de lac, care este expus la final luminii unei lămpi UV. Cel mai probabil, îndepărtarea acestor unghii trebuie făcută de un profesionist. Însă, există instrumente cu care puteți tăia aceste unghii și acasă, cum ar fi această foarfecă specială pentru unghii acrilice.
PAS #3 COMPARAȚI ÎNTOTDEAUNA CULOAREA LACULUI DE UNGHII CU CEA A TENULUI
Tenul poate determina dacă noua culoare roșie pe care ai ales-o pentru unghiile tale te face să arăți extrem de palidă sau foarte hot. În principiu, studiază cu atenție încheietura brațelor, pentru a determina nuanța pielii. Dacă venele sunt de culoare albastră, nuanța pielii este rece, așadar trebuie să folosești culori din gamele roz pal, violet închis, fucsia sau chiar roșu. Dacă venele de la încheietura sunt de culoare măslinelor verzi, nuanță pielii este caldă, așadar poți folosi bej, alb pal, nuanțe de maro deschis și piersică. Întotdeauna testează nouă nuanță de culoare pe o bucată de hârtie transparență aplicată deasupra unghiei.
PAS #4 – UNGHIILE TREBUIE SĂ COMPLETEZE FORMA MÂINII
Ce formă ar trebui să aibă unghiile tale? Scurte și de formă pătrată? Lungi și ascuțite? Ovale? Rotunde? Nu poți da greș cu o formă ovală a unghiilor, care se potrivește cu majoritatea mâinilor. Unghiile pătrate arată mai bine pe degetele lungi. Dacă nu dorești o formă agresivă, poți să încerci clasica formă rotundă. Unghiile ascuțite sunt mai îndrăznețe și fac degetele să arate mai lungi.
PAS #5 LACUL LUCIOS REZISTĂ MAI BINE ÎN TIMP
Unghiile care sunt acoperite cu un gel lucios rezistă mai bine decât cele pe care este aplicat lac mat. De asemenea, o culoare neutră – roz pal sau crem – nu scoate în evidență micile imperfecțiuni de pe suprafața unghiei. Dacă observați că unghiile sunt ușor uzate puteți încerca să aplicați un strat suplimentar de lac de unghii, deoarece acesta oferă o protecție suplimentară.
PAS #6 CULORI ÎNDRĂZNEȚE – DA SAU NU?
Albastru, verde, galben sau alte culori îndrăznețe ale unghiilor sunt din ce în ce mai populare. Aceste culori, dacă sunt aplicate proaspăt, pot constitui principala atracție a imaginii voastre. Însă, nu uitați: împrospătarea manichiurii va fi necesară mai des decât în cazul culorilor mai pale, deoarece prin procesul natural de creștere, baza unghiei va avea o culoare contrastantă cu cea a gelului colorat.
PAS #7 PERMITEȚI UNGHIILOR SĂ RESPIRE
Unghiile false pot masca cu succes probleme de tipul unghii rupte, slăbite sau cu alte probleme. Însă, pentru a arată bine tot timpul, aveți nevoie de vizite mai dese la salon. Din păcate însă, acest tip de procedura de înfrumusețare poate să dăuneze unghiilor voastre, deoarece, dacă unghiile au mici fisuri sau sunt ușor rupte, pot reține umezeală. Acest tip de mediu este unul propice de dezvoltare al bacteriilor care pot produce infecții. Așa cum am arătat în articolul despre pedichiură, este bine ca din când în când să aveți o perioadă în care unghiile să fie lăsate să respire.
PAS #8 ALEGEȚI COMPLEXITATEA – NAIL ART
Când culorile simple sunt pur și simplu prea obișnuite puteți apela la artificii de design, cum ar fi micile bijuterii sau desene personalizate, care pot să ducă unghiile voastre la un alt nivel. Poți opta pentru câteva din tendințele noi: finisare tip vopsea veche, cu fisuri; vârfuri colorate; modele unice, realizate prin trecerea unor magneți prin lacul de unghii în care sunt adăugate mici particule metalice de diverse culori. Manichiura tip “luna” este constituită dintr-un semicerc la baza unghiei, restul suprafeței fiind finisată în altă culoare.
PAS #9 FOLOSIȚI CREMA PENTRU PROTECȚIE UV LA SALON
Unii doctori sunt îngrijorați legat de folosirea frecvența a lămpii UV în procesul de finisare a unghiilor, deoarece vorbim despre același tip de raze nocive care este utilizat și la saloanele de bronzat. Evitați orice risc de a dezvolta cancer de piele prin aplicarea pe mâini a unei creme de protecție cu factor UV ridicat. Pentru uscarea gelului de unghii, puteți să alegeți calea naturală sau să folosiți un ventilator.
PAS #10 REMEDII RAPIDE
Un mic defect pe unghii după ce ai părăsit salonul poate fi înnebunitor. Nu-ți face griji! Îndepărtează cu o cantitate mică de acetonă pata de lac de pe locul cu probleme și așteaptă. Când s-a uscat, completează zona cu culoarea potrivită. Repetă procesul aplicând un nou strat de lac, după care finisează cu lac transparent. Așteaptă să se usuce pentru 10 minute.
PAS #11 PRIMUL AJUTOR PENTRU UNGHIILE RUPTE
Aplicați fâșii mici de hârtie realizate din pliculețe de ceai pentru a oferi un extra suport în cadrul procesului de creștere, unghiei rupte. Aplicați un lac de bază transparent peste unghia curată și uscată, după care un strat sau două de culoare, peste micile fâșii de hârtie. În cazul în care ruptura este severă, consultați medical.
PAS #12 PREVENIȚI INFECȚIILE UNGHIEI
În mod normal, instrumentele folosite de către tehnicieni trebuie curățate și dezinfectate după fiecare client. Dacă experimentați o senzație de usturime a zonelor asupra cărora s-a intervenit sau dacă degetele devin roșii și dureroase, mergeți la doctor, deoarece va confruntați cu o infecție care trebuie tratată. Pentru a va poziționa într-o zona de siguranță, este cel mai indicat să folosiți propriile usetensile de îngrijire a unghiilor.
PAS #13 NU IGNORAȚI DUȘMANII NATURALI AI MANICHIURII
Munca de rutină poate avea efecte devastatoare asupra manichiurii, de aceea îți recomandăm să folosești mănuși în timp spălării vaselor sau al grădinăritului. Dezlipiți etichetele produselor cu o lingură, nu cu unghiile. Nu deschideți cutiile de suc cu unghiile! De asemenea, folosiți un săpun hidratant pentru a preveni uscarea mâinilor și aplicați crema de mâini inclusiv pe cuticule. Așa cum am arătat într-un alt articol de pe blogul nostru, întreținerea corectă a cuticulelor este extrem de importantă.