Sfaturi utile

Sfaturi de îngrijirea unghiilor

Sfaturi de îngrijirea unghiilor

Sfaturi de îngrijirea unghiilor

Sfaturi de îngrijirea unghiilor – Așa cum am promis, revenim cu a doua parte a articolului destinat îngrijirii unghiilor. Seria anterioară de sfaturi de ingrijire a unghiilor o găsiți citind aici.

EVITAȚI PILELE ABRAZIVE DIN MATERIAL GRANULAR

Pilele de stil vechi din material granular portocaliu sunt prea dure pentru unghii, utilizarea lor putând să ducă la apariția de fisuri și crăpături in patul unghiei, care în timp pot conduce la spargere și exfoliere. În schimb, pilele de unghii cu textură fină și netedă sunt cele mai indicate pentru îngrijirea unghiilor. Este important ca mișcarea de finisare a unghiei să fie executată într-o singură direcție, pentru a reduce riscul ruperii acesteia.

HIDRATAREA MÂINILOR ȘI LIMITAREA CONTACTULUI CU SUBSTANȚELE CHIMICE DE CURĂȚENIE

Este important să păstrați pielea mâinilor hidratată tot timpul și să acordați atenție suplimentară regiunii din jurul cuticulelor. Când faceți curăţenie sau spălaţi rufe, minimizați contactul cu substanțele chimice dăunătoare sau a lichidelor de spălat vase, purtând mănuși de cauciuc ori de câte ori este posibil.

SCHIMBAȚI ȘAMPONUL PENTRU PĂR CU REGULARITATE

În timp ce majoritatea femeilor știu când un șampon nu se potriveşte părului lor, multe nu își dau seama că este posibil ca acesta să nu fie compatibil cu unghiile lor. Acest lucru, spun experții, este valabil în special pentru şampoanele pentru părul gras, care sunt destinate îndepărtării lipidelor şi a altor uleiuri naturale de pe scalp. Dacă unghiile dumneavoastră sunt foarte uscate și utilizați un produs de tip săpun care îndepărtează uleiurile naturale, există pericolul de uscare a unghiilor.

ALEGEŢI TIPSURILE PENTRU UNGHII ÎN LOCUL EXTENSIILOR INTEGRALE.

Adesea, extensiile pentru unghii pot duce la infecții fungice sau bacteriene și uneori chiar la apariția leziunilor permanente. Dacă alegeți sa vă aplicați extensii, încercați să optați pentru tipsuri. Cu toate că şi acestea pot genera o serie de probleme, pericolul de deteriorare al unghiilor este mai mic, deoarece suprafața acoperită este mai redusă ca dimensiune.

URMĂRIȚI DACĂ UNGHIILE PREZINTĂ SEMNE DISTINCTIVE 

De cele mai multe ori, problemele legate de unghii pot apărea ca urmare a expunerii la elemente nocive – substanțe chimice de curățenie agresive, folosirea produselor de uscare a unghiilor – sau pur şi simplu abuzul fizic general, cum ar fi tastarea sau utilizarea excesivă a vârfurilor degetelor.

NU UITAŢI CĂ ŞI UNGHIILE DEGETELOR DE LA PICIOARE CONTEAZĂ!

Tot ceea ce se aplică unghiilor degetelor de la mâini se aplica şi unghiilor degetelor de la picioare, care ar putea fi chiar mai predispuse la probleme din cauza pedichiurii neglijente. Deoarece picioarele stau cel mai adesea în pantofi – un mediu întunecos și umed – ciupercile se pot dezvolta mai ușor. Dacă vă faceţi pedichiura regulat, experții sunt de părere să vă procurați propriile instrumente, de preferat unghiereforfecuțe sau clești de unghii din otel inoxidabil. De asemenea, așa cum arătat in articolele noastre anterioare, tăierea greșită a unghiilor de la picioare crește riscul de apariție al unghiei încarnate.

Instrumentar profesional pentru îngrijirea unghiilor

Seki Edge România, vă pune la dipoziție o gamă variată de produse profesionale pentru ingrijirea unghiilor atât pentru manichiură cât și pentru pedichiură

2 thoughts on “Sfaturi de îngrijirea unghiilor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.