Afișez toate cele 2 rezultate

Foarfece de tuns Părul Marca Seki Edge

Foarfece de tuns părul Seki Edge, au lamele de tăiere extrem de ascuțite. Sunt construite din oțel inoxidabil japonez care a fost supus unui proces dublu de călire. Aceste calități le fac a fi unele din cele mai recomandate foarfece pentru tunsul profesional dar și pentru tunsul casnic.

Au un design ergonomic la mânere ce oferă confort și control maxim în timpul utilizării. Părțile de prindere sunt ușor de manevrat și elimină tensiunea care se acumulează în mână. Lamele sunt ascuțite și bine fixate pentru o rezistență și precizie superioară.

Alegerea foarfecelui de tuns

Pentru o tunsoare reușită trebuie să se aibe în vedere ce foarfece se folosește. Pe lângă experiența și talentul celui care tunde, foarfecele folosit este un alt factor important pentru o frizură reușită.

Indiferent dacă ești un hairstylist cu experiență sau doar un practicant al tunsului acasă, trebuie să știi ce foarfecă va reda cele mai reușite tunsori.

Fie că este vorba de tuns părul lung al unei femei  sau părul scurt al unui bărbat, vei avea nevoie de o foarfeca bună de tuns. Cu o tehnică potrivită și un foarfece profesional, vei obține cele mai frumoase și apreciate tunsori.

Care sunt caracteristicile de care să ținem cont la un foarfecele de tuns?

Când vezi atât de multe modele de foarfece pentru tuns părul, cu diferite calități și prețuri, începi să te întrebi ce tip de mâner ți se potrivește și ce specificații trebuie să verifici pentru a alege înțelept? Iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Lamele – foarfeca ideală pentru tuns este cea care are lamele convexe. Cu o o lamă concavă în interior și convexă la exterior, foarfeca cu lama convexă oferă una dintre cele mai precise tăieturi. Acest tip de lamă este numită lamă în stil japonez și este apreciată datorită tehnicilor aparte, ce pot fi utilizate, datorită zonei goale din interior ce permite alunecarea foarfecei în mod profesionist. Un alt tip de foarfece mai căutat este cel cu lamele teșite. Acesta are lama clasică, fiind cel mai ușor de găsit și de fabricat. Cu margini ascuțite în unghi mic, deseori astfel de lame necesită nervuri și zimți delicați, care să oprească alunecarea incontrolabilă a părului. Lungimea perfectă a lamelor este cuprinsă între  14 cm-15,2 cm.
  • Mânerele – de tip simetric, este mânerul ,,opposing grip”, care necesită simpla manevrare a foarfecii prin folosirea degetului mare și a celui mijlociu. Acesta este stilul vechi, clasic, al utilizării foarfecei, și printre cele mai populare și uzuale. Asemănător tipului anterior, mânerul de tip ,,offset grip” se referă din tot la poziția degetelor. Mai exact, acest tip, folosește degetul mare și pe cel inelar în manevrarea foarfecei. Cel mai confortabil, cel mai recent și inovator tip de mâner, este ,,crane grip”. Acest model nu impune menținerea cotului în poziția de 90 de grade, deci încheietura și mâna scapă de încordare. Astfel, întreaga mână se relaxează pentru o tundere plăcută și la fel de precisă.
  • Sistemul de reglare a tensiunii  – sunt două moduri prin care tensiunea foarfecii poate fi mărită sau micșorată. Această tensiune este importantă în deschiderea foarfecei, reflectând viteza de deschidere și închidere, dar vizibilă și în tehnicile de tundere. Pentru a optimiza această tensiune există două tipuri de reglare a tensiunii. Acestea sunt moneda de reglare și rotița pentru reglare.