Ingrijirea mainilor

5 secrete pentru mâini frumoase și îngrijite

secrete pentru mâini frumoase și îngrijite

Aspectul mâinilor este unul foarte important în arta îngrijirii personale. Asemenea feței, și mâinile sunt sensibile, pielea acestora devenind expusă deteriorării mai ales primăvara și toamna. În aceste anotimpuri, pielea mâinilor are tendința să se deshidrateze. Mâinile spun mai multe despre tine decât orice altă parte a corpului, dezvăluindu-ți de cele mai multe ori și vârsta (cu aproximație, desigur).  Deoarece mâinile joacă un rol important în comunicarea non-verbală este vital ca acestea să fie bine îngrijite. Așadar, în continuare îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a avea mâini frumoase și îngrijite pe tot timpul anului.

 

FOLOSEȘTE MĂNUȘI ORI DE CÂTE ORI ESTE NEVOIE

Un lucru pe care îl poți lua în considerare pentru sănătatea mâinilor tale este purtarea mănușilor ori de câte ori este necesar. Bineînțeles că în perioada rece suntem obișnuiți să purtăm mănuși pentru a ne proteja eficient de frig. Totuși, când vine vorba de activitățile cotidiene, uităm faptul că mâinile noastre sunt foarte sensibile, în special atunci când sunt expuse la chimicalele din anumite produse, razele solare sau alți factori nocivi. Pentru a preveni eventualele complicații neplăcute, cum ar fi deshidratarea mâinilor, tot ceea ce trebuie să faci este să porți mănuși din cauciuc sau de unică folosință ori de câte ori faci curățenie în baie sau bucătărie, speli vase sau îți îngrijești grădina.

HIDRATEAZĂ-ȚI CORESPUNZĂTOR MÂINILE

Obișnuim să ne spălăm pe mâini de mai multe ori într-o zi obișnuită – acest lucru este benefic și încurajator pentru o igienă corectă, însă poate duce adesea la deshidratarea pielii mâinilor, atrăgând după sine senzația neplăcută de uscăciune a pielii. Ca recomandare, puteți lua în calcul masarea ușoară a mâinilor cu diferite creme hidratante. Acest obicei ajută pielea să rămână fină și fermă. Masajul trebuie început în zona palmelor și continuat spre degete pornind de la baza acestora. De asemenea este indicat ca acest proces să fie repetitiv (fără a exagera însă) – spre exemplu dimineața și seara.

NU UITA DE PROTECȚIA SOLARĂ!

Cu toate că această procedură pare banală, ea este deosebit de importantă, mai ales dacă ai mâinile sensibile. Razele soarelui pot adesea cauza pete pe piele, acestea fiind inestetice dar și nesănătoase. Dacă totuși te expui razelor solare în mod frecvent, poți folosi creme de mâini cu SPF 15 sau chiar mai mare.

EXFOLIEREA MÂINILOR ESTE FOARTE IMPORTANTĂ

Pentru a avea mâini frumoase, exfoliază-le cu blândețe aplicând sare sau zahăr pe toată suprafața. Masează ușor mâinile aplicând unul dintre aceste două ingrediente, combinate cu puțină apă sau miere de albine, apoi clătește bine. Acest proces îți va lăsa pielea moale și catifelată.

Pe de altă parte, poți să folosești același produs pentru exfolierea mâinilor pe care îl folosești și pentru față. Totul ține de alegerea personală.

VITAMINE ESENȚIALE PENTRU MÂINI FRUMOASE ȘI SĂNĂTOASE

Vitaminele B și C sunt esențiale pentru sănătatea mâinilor și a unghiilor. De asemenea, vitamina A și-a demonstrat de nenumărate ori eficacitatea în ceea ce privește sporirea elasticității pielii, împiedicarea apariției vergeturilor sau a ridurilor. Totuși, să nu uităm de beneficiile pe care le aduce Zincul pielii, acesta ameliorând considerabil anumite boli de piele sau în cazul tenului, acneea.

Acestea pot fi administrate în orice formă, indiferent că ne referim la fructe, legume sau suplimente alimentare.

În concluzie, aceste sfaturi croiesc cu ușurință un set de obiceiuri foarte eficiente care îți vor îmbunătăți considerabil aspectul pielii. Cu toate acestea este indicat să nu neglijăm sfaturile medicului: o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat sunt vitale pentru starea generală de bine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.