Ingrijirea mainilor

Cum ne îngrijim unghiile iarna?

Cum ne ingrijim unghiile iarna SekiEdge

Cum ne îngrijim unghiile iarna? Visezi să ai mâini perfect îngrijite pe tot parcursul anului, dar descoperi că, de îndată ce frigul se instalează, unghiile încep să sufere?

Sezonul de iarnă poate fi unul dur pentru unghii, deoarece expunerea la vremea rece poate face ca unghiile să se usuce și să devină fragile. Însă, nu este necesar să fie așa! Aplicați sfaturile de mai jos în lunile mai reci, pentru a vă menține unghiile sănătoase.

Vă prezentăm mai jos șase trucuri de îngrijire a unghiilor pe timp de iarnă, pentru a vă asigura că acestea rămân puternice și sănătoase.

Lăsați unghiile să respire

Purtarea continuă a lacului de unghii, fără pauze, nu este o strategie recomandată, deoarece mare parte din lacuri conțin substanțe chimice toxice. De obicei, există între trei și opt substanțe chimice în fiecare tip de ojă, care pot avea efecte nedorite pentru unghiile tale.

Printre acestea se include și formaldehida, care este utilizată ca agent de întărire.

Însă, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să aplicați ojă peste unghii, deoarece există o mulțime de mărci sigure, care nu prezintă mari probleme la utilizarea prelungită. Ce trebuie să rețineți este că unghiile ar trebui să fie lăsate să respire din când în când. Purtarea continuă a unui lac de unghii tot timpul tinde să limiteze expunerea la lumină UV bună, care este hrănitoare pentru unghiile noastre.

Aveți grijă de cuticule

Așa cum am arătat într-un alt articol de pe blog, rutina de îngrijire a cuticulelor este una complexă.

Însă, în anotimpul rece, uleiul pentru cuticule este cheia pentru îngrijirea unghiilor. Alegeți un ulei bun pentru cuticule și folosiți-l în mod regulat. Odată cu instalarea frigului, unghiile trebuie menținute hidratate, la fel ca pielea. Uleiul va pătrunde în straturile mai adânci ale pielii și va oferi hidratarea necesară.

Ingrijirea cuticulelorÎn acest fel, zona din jurul cuticulelor va arăta mult mai bine. Mișcarea de masaj va stimula creșterea unghiilor, deoarece crește  circulația sanguină în zona cuticulelor. Fluxul sanguin ridicat dirijează substanțele nutritive spre unghii, fapt care ajută la menținerea sănătății acestora. Recomandăm aplicarea zilnică, pentru a obține cele mai bune rezultate.

De asemenea, nu omiteți în sezonul rece să apelați, dacă este nevoie, la suplimentele alimentare cele mai potrivite pentru a vă menține unghiile într-o perfectă stare de sănătate. Am scris un articol detaliat pe tema asta aici.

Și nu în ultimul rând, când vine vorba de îngrijirea cuticulelor, folosiți cele mai performante instrumente de îngrijire, fie că vorbim despre un cuțit de cuticule sau un împingător de cuticule.

Hidratarea mâinilor

Ceea ce uităm adesea este că unghiile sunt și mai predispuse la deshidratare în lunile de iarnă. Acesta este motivul pentru care remarcăm exfolierea, despicarea sau ruperea marginilor unghiilor.

Este o problemă care poate fi agravată de aplicările frecvente de dezinfectant pentru mâini! Așadar, aplicați cremă hidratantă cât de des posibil și optați pentru un tratament cu o mască pentru mâini, la domiciliu, cel puțin odată pe săptămână. Investiția într-o mască bună pentru mâini și picioare adaugă vă va proteja suplimentar unghiile.

Alegeți pila de unghii potrivită

Pentru a reduce riscul ruperii unghiilor în timpul lunilor de iarnă este indicat să le păstrați la o lungime rezonabilă. Care este metoda corectă de pilire a unghiilor? Folosiți mișcări de amplitudine mare, dintr-o parte spre centru, apoi din cealaltă parte spre centru, pentru a da o formă corectă unghiilor.

Seki Edge SS 405Evitați să intrați prea adânc în colțuri, deoarece acest lucru tinde să slăbească unghiile. Desigur, utilizați pile de unghii de calitate ridicată și forma inovatoare, cum ar fi pila de unghii Seki Edge SS-405.

Purtați mănuși

Cum contracarați ușor vremea rece? Cu o pereche frumoasă de mănuși!

Da, iernile au devenit mai blânde în ultimii ani, însă mai există zile când iarna se instalează brusc. În acele perioade este recomandat să apelați la mănuși.

ManusiDe asemenea, supraexpunerea la apă poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra unghiilor. Așa că purtarea mănușilor de cauciuc la curățare sau spălare, va ajuta la protejarea unghiilor.

Folosiți un agent de îndepărtare a lacului de unghii care nu conține acetonă

Când decideți să vă lăsați unghiile să respire pentru o perioadă, asigurați-vă că utilizați un agent de îndepărtare al lacului de unghii care nu conține fără acetonă.

Acetona poate fi avea o acțiune dură asupra unghiilor și poate determina uscarea acestora. În schimb, un agent de îndepărtare care nu conține acetonă este mult mai delicat pentru unghii și ajută la prevenirea ruperii sau exfolierii acestora.

Sper ca aceste sfaturi despre cum ne îngrijim unghiile iarna să vă fie de ajutor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.