Ingrijirea mainilor, Sfaturi utile

Nouă proceduri de îngrijire a unghiilor

Nouă proceduri de îngrijire a unghiilor

Nouă proceduri de îngrijire a unghiilor

În articolul ce urmează vă oferim 9 proceduri de îngrijire a unghiilor pentru a avea unghii cu adevărat sănătoase. La fel ca pentru piele, trebuie să vă asigurați că aveți în vedere, zilnic, o rutină adecvată de îngrijire a unghiilor.

Spălarea frecventă a mâinilor ne protejează de infecția cu virusul gripal și a SARS-COV-2. De asemenea, această practică ne ajută să ne menținem în siguranță. Dar acest lucru are un impact negativ asupra unghiilor, deoarece acestea se deshidratează mult mai rapid decât pielea. Spălarea și igienizarea constantă pot duce la uscarea unghiilor și fragilizarea acestora. Fără îndoială, sănătatea contează mai mult decât unghiile frumoase, însă veți vedea că există măsuri pe care le puteți lua pentru a minimiza aceste inconveniențe. De multe ori, unghiile ar putea să nu pară uscate sau fragile. Însă, este doar o impresie. Așa cum spuneam, la fel ca rutina zilnică de îngrijire a pielii, trebuie să urmăm și rutina de îngrijire a unghiilor.

Haideți să parcurgem împreună 9 sfaturi relevante pentru îngrijirea unghiilor.

Suplimente de colagen, biotină și vitamina D

Atenția asupra dietei este una din cele nouă proceduri de îngrijire a unghiilor . Unghiile au la bază proteine, așadar, au în mod natural nevoie de multe vitamine. Mai specific, asigurați-vă că în dieta voastră există aminoacizi care ajută la regenerarea keratinei.

îngrijire a unghiilor

De asemenea, biotina contribuie la menținerea fermității unghiilor. Conform multor studii, aportul regulat de biotină are ca rezultat unghii mai groase și mai sănătoase. În cazul colagenului, o altă cercetare relevă faptul că aportul zilnic de colagen timp de 24 de săptămâni a adus beneficii semnificative. Mai specific, unghiile au prezentat rate de creștere mai rapide, rezistență la rupere mai crescută precum și un aspect general îmbunătățit. După cum am arătat și într-un articolul precedent privind Sănătatea unghiilor și rolul vitaminei D, vitamina D joacă de asemenea un rol esențial în sănătatea unghiilor.

Hidratează-ți  zilnic cuticulele

Dacă se deshidratează, cuticulele se pot rupe. Acest lucru poate duce la deteriorarea patului unghiei și mai departe la infecții, dacă nu se iau măsuri adecvate. Hidratarea cuticulelor este esențială pentru îngrijirea unghiilor. De aceea, este recomandat să includeți în rutina zilnică aplicarea unei ulei hidratant pe cuticule. Această procedură va ajuta la acoperirea microfisurilor din piele.

Împingerea cuticulelor

Îngrijirea cuticulelor este o operațiune crucială, care le poate împiedica să crească agresiv. Când cuticulele nesupravegheate devin groase și cresc peste unghii manipularea lor devine dificilă. În acel moment cuticulele sunt predispuse la crăpături și infecții. Sfatul nostru este să împingeți ușor cuticulele înapoi, odată la câteva zile, după ce ieșiți de la duș folosind un impingător de cuticule profesional.

Nouă proceduri de îngrijire a unghiilorOperațiunea este mai facilă, deoarece mâinile sunt hidratate. Puteți folosi acest împingător de cuticule din oțel inoxidabil pentru această operațiune.

Manichiura lunară

Cel mai important aspect pentru îngrijirea unghiilor este întreținerea lunară. Fie că vă faceți manichiura acasă sau la salon este important să urmați acest ritual cel puțin o dată pe lună, pentru a vă menține unghiile sănătoase. Când vă îndepărtați oja, verificați culoarea și starea patului unghiilor înainte de a aplica un nou strat de lac.

Investiți în produse de calitate

Investiți în lacuri și oje care conțin ingrediente nutritive. Evitați substanțele chimice dăunătoare cum ar fi formaldehida. Nu utilizați soluții de acetonă cu concentrație 100%. Încercați să optați pentru soluții naturale, care au în compoziție vitamine și ingrediente hidratante care pot dizolva în mod eficient lacul, consolidând simultan unghiile.

Renunțați la unghiile false

Pentru a vă menține vârfurile unghiilor sfaturile sănătoase și puternice este posibil să doriți să renunțați la unghiile false pentru o perioadă. Puteți opta, în schimb, pentru un lac transparent. Dacă pe unghii este aplicat gel sau material acrilic evitați curățarea acestora, deoarece procedura vă poate afecta unghiile. De fapt, este posibil să smulgeți bucăți din placa unghiei împreună cu lacul!

Alegeți un o pilă de unghii moale

În ceea ce privește menținerea unghiilor puternice, trebuie să utilizați o pilă de unghii moale, care să protejeze suprafața unghiei.

Pila unghii Seki Edge SS 405
Folosiți un întăritor de unghii

Un întăritor de unghii este o investiție excelentă care poate face minuni. Alegeți un întăritor de unghii fără formaldehidă. Din păcate, întăritoarele tradiționale pentru unghii conțin aceasta substanță… Alegeți să investiți în produse care includ ingrediente pe bază de plante precum ulei de măsline, vitamina E, usturoi și arbore de ceai.

Protejați-vă unghiile de expunerea chimică și razele UV

Unghiile devin galbene și fragile din cauza expunerii prelungite la soare. Puteți să aplicați pe unghii o nuanță opacă pentru a bloca lumina ultravioletă. Din punct de vedere chimic, este imperativ să fii atentă la orice ingrediente care îți pot afecta unghiile. Atenție la modul în care unghiile tale sunt expuse zilnic la substanțe chimice! Purtați mănuși în timpul curățării diverselor suprafețe pentru a evita uscarea unghiilor. S-ar putea să fie un mic pas, dar în timp veți observa diferența notabile în aspectul acestora. La fel ca la îngrijirea pielii, prevenția este esențială și în cazul unghiilor. Rețineți sfaturile pentru îngrijirea unghiilor! Dacă observați că unghiile devin fragile cel mai bun lucru de făcut este să combateți aceste probleme înainte să se agraveze.

În speranța ca articolul nouă proceduri de îngrijire a unghiilor a fost util vă invităm să mai cautați și alte articole la fel de utile în blogul nostru

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.