Sfaturi utile, Ingrijirea mainilor

Trei obiceiuri care vor stimula creșterea unghiilor

obiceiuri care vor stimula creșterea unghiilor

Trei obiceiuri care vor stimula creșterea unghiilor

În acest articol vom detalia trei obiceiuri care vor stimula creșterea unghiilor.  Fără îndoială, ați petrecut mult timp căutând regimul perfect de îngrijire a pielii. La urma urmei, pielea este cel mai mare organ al corpului și, în mod evident, are nevoie de multă atenție pentru a fi în cea mai bună formă. Însă, întrebarea cea mai importantă este următoarea: ai o rutină clară de îngrijire a unghiilor?

Unghiile, la fel ca pielea, necesită întreținere regulată. Importanța îngrijirii de sine a devenit un subiect foarte important în ultimele luni. Din cauza pandemiei de coronavirus petrecem mult mai mult timp acasă, iar acest lucru poate fi unul care să ne creeze anxietate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a ne însuși o serie de noi obiceiuri sănătoase. Rutina de îngrijire a unghiilor este esențială și complementară rutinei de îngrijire personală.

Iată trei pași simpli pe care îi puteți face pentru a stimula unghiile să crească mai repede și mai puternice.

Alimentația sănătoasă are prioritate

A fi conștient de alimentele care fac parte din dieta noastră este o parte incredibil de importantă a îngrijirii personale. În mod evident, acest lucru este valabil și pentru îngrijirea unghiilor. Hidratarea este o parte vitală a oricărui regim de înfrumusețare, de la cel mai simplu până la cel mai complex. Luați în considerare utilizarea unei aplicații sau a unei sticle cu marcaj, pentru a putea urmări aportul de apă pe care îl consumați zilnic. Obiectivul este să consumați cel puțin doi litri de apă pe zi!

Trei obiceiuri care vor stimula creșterea unghiilorÎn afară de hidratare, există mulți factori nutriționali de luat în considerare atunci când vine vorba de stimularea creșterii unghiilor. Acidul folic, frecvent întâlnit în leguminoase și cereale integrale, acționează ca un factor important care favorizează creșterea unghiilor și le face mai puternice. Aportul adecvat de proteine este, de asemenea, o componentă importantă a sănătății unghiilor. Biotina, un supliment asociat frecvent cu creșterea părului poate face minuni și pentru unghii. Alimentele în care acest supliment se găsește în mod natural sunt nucile, unturi de arahide, bananele și ouăle fierte.

Evitați utilizarea în exces a substanțelor toxice

Asigurarea unei creșteri rapide și sănătoase a unghiilor poate fi susținută de schimbarea sau renunțarea la anumite obiceiuri nocive. Încercați, cel puțin pentru o perioadă, să renunțați la unghiile acrilice precum și la produsele extrem de toxice, cum ar fi acetona. Procesul implicat în obținerea unghiilor acrilice sunt în detrimentul creșterii naturale a unghiilor. De asemenea, perioadele lungi în care unghiile voastre au aplicat un strat de vopsea de unghii acrilică pot duce la fragilizarea acestora.

Este recomandat să evitați îndepărtarea ojei cu produse pe bază de acetonă. Utilizați, pe cât posibil, produse cât mai naturale. Purtați mănuși de protecție atunci când faceți curățenie sau spălați vasele! În acest fel, veți proteja unghiile de expunerea la substanțe care le pot afecta.

Toate aceste măsuri au ca obiectiv principal o creștere sănătoasă a unghiilor. Însă, este foarte important să împiedici unghiile să atingă punctul de rupere. Menține-ți-vă unghiile îngrijite, folosind cele mai bune unghiere disponibile. De asemenea, trebuie să le mențineți rotunjite la capete, folosind o pilă de unghii cu formă specială. Aceste proceduri pot prelungi viața și creștea unghiilor.

Hidratează-ți unghiile

Luați în considerare aplicarea unui ulei de cuticule sau a unui ser pentru unghii, ca parte din rutina zilnică de îngrijire.

Hidratare corecta pentru cresterea unghiilor

În acest fel veți menține hidratate unghiile și cuticulele. Aplicarea acestor produse poate împiedica uscarea sau deteriorarea unghiilor. Mai mult, acest tratament poate spori circulația sanguină în jurul unghiilor, favorizând astfel creșterea acestora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.