Sfaturi utile

Omicron – simptome ale unghiilor, pielii și buzelor

Omicron simptome ale unghiilor

Omicron – simptome ale unghiilor, pielii și buzelor care vă indică nevoia de tratament urgent pentru COVID-19

Noua variantă dominantă a COVID-19, Omicron, a cucerit lumea în doar două luni. De când a fost descoperită în noiembrie 2021, varianta Omicron a coronavirusului s-a transformat rapid în tulpină dominantă în majoritatea părților lumii. Deși studiile inițiale au sugerat că noua variantă vine cu simptome mai ușoare decât varianta Delta, încă nu avem multe date despre efectele pe termen lung.

Noua variantă, care este una extrem de transmisibilă, a dus la o creștere exponențială a cazurilor, ceea ce a determinat și apariția valului 5 al pandemiei.

Deși infecția cu Omicron este foarte asemănătoare cu o răceală comună există câteva semne mai puțin cunoscute ale unei noi variante care apar pe piele, buze și unghii. Dacă observați oricare din aceste semne trebuie să solicitați asistență medicală urgentă.

Având în vedere scenariul actual este esențial să fim conștienți de toate semnele, tipice sau atipice, ale unei infecții respiratorii. Doar în acest fel se pot lua măsuri cât mai curând posibil pentru a evita evenimentele neprevăzute.

Deși încă sunt multe aspecte de învățat despre noua variantă, medicii au observat că simptomele Omicron sunt diferite de simptomele obișnuite ale coronavirusului.

Care sunt semnele care pot apărea la nivelul unghiilor, pielii și buzelor?

Persoanele infectate cu Omicron, experimentează o gamă largă de simptome, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Pielea, buzele și unghiile sunt doar câteva dintre zonele afectate de prezența virusului în organism.

În cazul în care patul unghiilor a devenit albastru sau gri trebuie să solicitați imediat asistență medicală. În funcție de culoarea obișnuită a pielii noastre ar trebui să fim alerți la orice fel de schimbare a nuanței  pielii, buzelor sau a paturilor unghiilor. Dacă unghiile devin galbene, gri sau albastre este momentul să investigați de urgență problema, deoarece această modificare indică lipsa oxigenului din sânge.

Aceste simptome sunt „indicatori de avertizare de urgență”, potrivit organizației de sănătate și ar trebui să cereți imediat ajutor medical. Desigur, puteți să verificați foarte rapid saturația oxigenului cu un pulsoximetru.

Dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, confuzia, dificultatea de a vă ridica din pat sau a rămâne treaz sunt, de asemenea, indicatori de urgență.

Care este simptomatologia variantei Omicron?

Din simptomatologia care a fost raportată până acum amintim:

  • dureri de gât
  • dureri de spate
  • congestie nazală
  • dureri de cap
  • oboseală
  • transpirații nocturne
  • dureri de corp

Alte semne ale variantei includ erupții cutanate, „brain fog”, transpirații nocturne și chiar dureri de ochi la unii pacienți.

Concluzii

În cazul Omicron, timpul de incubație este mai scurt decât la alte variante. După ce o persoană este expusă sunt necesare doar trei zile pentru ca aceasta să:

  • dezvolte simptome
  • devină contagioasă
  • devină pozitivă

comparativ cu patru până la șase zile cu Delta și coronavirusul original.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.