Ingrijirea mainilor, Ingrijirea picioarelor, Sfaturi utile

Top 7 sfaturi pentru unghii sănătoase

Top 7 sfaturi pentru unghii sănătoase

Top 7 sfaturi pentru unghii sănătoase

Îți dorești și tu să ai o manichiură sau pedichiură frumoasă și bine îngrijită? Fie că optezi pentru oje sau pentru un aspect natural, există anumite sfaturi importante legate de îngrijirea sigură și corectă a unghiilor tale. Aici sunt cele 7 sfaturi esențiale oferite de un specialist în domeniul frumuseții:

Nu-ți suprasolocita unghiile

Asemenea părului care poate fi afectat de diverse tratamente chimice sau termice, unghiile pot fi și ele suprasolicitate în urma unor acțiuni agresive. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, substanțe precum acetona sau îndepărtarea neadecvată a gelului pot suprasolicita unghiile, ducând la uscarea, fragilizarea și chiar ruperea acestora în timp. Pentru a preveni aceste probleme, este esențial să acorzi atenție modului în care îți faci manichiura și produselor pe care le folosești. Recomandarea este să utilizezi o pilă profesională pentru unghii, evitând cele obișnuite din comerț care ar putea afecta negativ unghiile, subțindu-le prea mult.

Vezi dacă unghiile tale pot tolera manichiura cu gel

Chiar dacă manichiura cu gel poate fi o opțiune estetică și practică, nu este întotdeauna potrivită pentru toată lumea. Există oameni care nu pot să tolereze acest material pe unghiile lor. În general, dacă unghiile tale sunt suprasolicitate, este posibil să ai o sensibilitate crescută sau o toleranță redusă la serviciile de gel – atât în ceea ce privește aplicarea cât și îndepărtarea acestuia. 

Dacă ai pielea sensibilă, există șanse să ai o toleranță mai scăzută la expunerea la lumină și căldură asociată procedurii. Este important să fii atentă la starea unghiilor tale înainte de a apela la manichiura cu gel. Dacă observi că unghiile naturale sunt uscate, fragile sau sensibile, este posibil ca acestea să fie deja suprasolicitate, iar aplicarea unui gel să nu fie cea mai bună opțiune până când nu devin mai rezistente și sănătoase. Vezi cum poți să ai grijă de unghiile tale, iar despre asta am vorbit în articolul precedent, pe care îl poți găsi pe blog-ul nostru. 

Folosește acid glicolic pentru exfolierea unghiilor tale

Chiar dacă tonerul cu acid glicolic este o soluție eficientă pentru exfolierea pielii, aplicarea sa directă pe unghii nu este întotdeauna cea mai indicată metodă. Este esențial să optezi pentru un produs special pentru îngrijirea unghiilor. Un toner cu acid glicolic este conceput pentru piele, în timp ce un acid glicolic destinat unghiilor este formulat pentru cheratina acestora, de aceea concentrația ingredientelor este importantă. Dacă ești în căutarea unui exfoliant pentru unghii ce conține acid glicolic, alege unul profesional făcut special pentru unghii. Acesta vine sub formă de aplicator stilou, fiind foarte ușor de utilizat pe unghii, uscându-se rapid.

Folosește o pilă profesională

Este important să folosesti o pilă profesională care să fie potrivita ca si marime si dimensiune. Pila dublă pentru unghii SS-400 este realizată din oţel inoxidabil marca Seki Edge. Acest instrument este extrem de confortabil în utilizare și are o rezistentă extrem de ridicată la uzură. Suprafața sa este ușor abrazivă pentru a oferi unghiei o formă gentilă, iar cealaltă parte este mai puternic abrazivă, cu granulație medie și fină. 

Folosește o forfecuță pentru cuticule profesionale

O forfecuță specială pentru cuticule este proiectată pentru a ajuta la îndepărtarea pielii moarte și a cuticulelor într-un mod delicat și precis, fără a afecta unghia sau pielea din jurul acesteia. Aceste instrumente sunt concepute astfel încât să ofere o tăiere precisă și controlată, reducând riscul de rănire sau deteriorare a unghiei. Utilizarea unei forfecuțe inadecvate sau neadaptate pentru cuticule poate să ducă la leziuni sau la deteriorarea pielii din jurul unghiei. Prin urmare, este recomandat să alegi cu atenție o forfecuță destinată exclusiv îngrijirii cuticulelor pentru a obține rezultate optime și pentru a proteja sănătatea unghiilor tale.

Evită pe cât posibil să folosești acetonă

Acetona este un solvent puternic folosit adesea pentru îndepărtarea ojei de pe unghii. Cu toate acestea, utilizarea excesivă sau frecventă a acetonei poate duce la uscarea și subțierea unghiei, afectându-i sănătatea și aspectul. De asemenea, acetona poate deshidrata cuticulele și pielea din jurul unghiei, conducând la apariția iritațiilor sau a senzației de arsură. Există alternative mai blânde și mai prietenoase pentru sănătatea unghiilor, cum ar fi remediile non-acetonice sau oțetul alb pentru a îndepărta oja. De asemenea, este important să aplici un hidratant de cuticule sau ulei pentru unghii după îndepărtarea ojei pentru a menține hidratarea și pentru a preveni uscarea excesivă a unghiilor și a pielii din jurul acestora.

Folosește brand-uri profesionale

În alegerea produselor pentru îngrijirea unghiilor, este recomandat să optezi pentru brand-uri profesionale recunoscute pentru calitatea și eficacitatea produselor lor. Aceste brand-uri investesc în cercetare și dezvoltare pentru a oferi formule și ingrediente de înaltă calitate, testate și recomandate de specialiști din domeniul îngrijirii unghiilor. Produsele de la brand-uri profesionale sunt adesea create cu formule mai sigure și mai eficiente, fără a utiliza substanțe nocive sau iritante pentru unghii și pielea din jurul acestora. De asemenea, acestea oferă o gamă variată de produse specializate pentru diferitele nevoi ale unghiilor, fie că este vorba despre întărirea, hidratarea, protecția sau îndepărtarea eficientă a ojei.

Urmând sfaturile oferite mai sus, poți menține un aspect îngrijit al unghiilor tale, fie că este vorba despre îngrijirea picioarelor tale sau a mâinilor tale, în orice moment. Este important să fii atentă la igiena ustensilelor folosite pentru îngrijirea unghiilor, să alegi cu atenție oja și să acorzi atenție modului în care îți tratezi cuticulele pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare a unghiilor tale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.