Sfaturi utile

5 remedii naturale pentru creșterea unghiilor

Întreținerea unghiilor acasă

Despre unele remedii naturale se știe că au fost mereu un mare ajutor pentru corp. Importanța acestora fiind vizibilă  indiferent că vorbim de interiorul sau exteriorul acestuia. Mai jos puteți afla 5 remedii naturale pentru creșterea unghiilor, care vă vor ajuta să vă bucurați de niște unghii sănătoase și frumoase.

Manichiura este, în esență, artă, oferindu-ne oportunități nelimitate de a ne exprima atât autenticitatea, cât și dorințele spre a le îndeplini. Desigur că tratamentele din cadrul saloanelor de înfrumusețare sunt, mai nou, un trend. Un trend care necesită timp, de care adesea nu dispunem. În rândul femeilor, unghiile lungi și frumoase au devenit un accesoriu vedetă, iar îngrijirea acestora este posibilă acum chiar și în cadrul locuinței proprii.

Descoperă cele mai bune unghiere din lume!

Cu toate acestea, remarcăm faptul că există totuși câțiva factori care împiedică sau încetinesc creșterea unghiilor. Acești factori includ: deficiențe nutriționale, dereglări hormonale, unele medicamente sau scheme de tratament, înaintarea în vârstă și problemele de sănătate cronice. Factorii menționați pot contribui adesea la despicarea sau ruperea unghiilor.

Pe de altă parte, unghiile copiilor, precum și ale femeilor însărcinate tind să crească mai repede.

CEAIUL DIN OPINTICI (COADA CALULUI, EQUISETUM ARVENSE)

Coada-calului este o plantă care prosperă de obicei în zonele mlăștinoase, cunoscută și sub denumirile de: barba sașului, barba ursului, bota cucului, coada iepei, iarba de cositor, părul porcului etc. Dacă în trecut bunicii noștri foloseau această plantă drept abrazivul perfect pentru a curăța oalele și tigăile, acum este catalogată drept una dintre cele mai benefice remedii naturale pentru unghii.

Vitaminele esențiale și cantitatea mare de calciu pe care Coada-calului le are în compoziția sa tind să îmbunătățească în mod considerabil rezistența unghiilor. Este, de asemenea, o plantă bogată în acid folic, acesta fiind vital în procesul de creștere a celulelor.

Pentru a face ceai din Coada-calului, fierbe tulpina plantei timp de aproximativ 30 de minute, strecoară compoziția rezultată, apoi moaie unghiile pentru aproximativ 15 minute în ceaiul obținut. Ai grijă să îl lași puțin să se răcească înainte de a-ți umezi unghiile. Folosește această tehnică de 2-4 ori pe săptămână.

5 remedii naturale pentru creșterea unghiilor

ALIMENTELE BOGATE ÎN PROTEINE

Din moment ce unghiile sunt compuse din cheratină este recomandat să ai în vedere o alimentație bogată în proteine, deoarece aceasta este extrem de importantă pentru atingerea scopului final: unghii sănătoase și frumoase.

Câteva exemple de alimente bogate în proteine sunt: fructele uscate, fasolea, năutul, lintea, quinoa, broccoli, soia și altele. Activitatea ta de zi cu zi determină câtă nevoie de proteine ai, însă acest nivel poate varia destul de mult de la persoană la persoană.

În general ar trebui să se consume 0.8 grame de proteine per un kilogram din greutatea corporală. Presupunând că ai o greutate corporală de 50 de kilograme, ideal ar fi să consumi 50,8 grame de proteine zilnic. În medie, doza recomandată pentru femei este de 46 g de proteine/zi iar la bărbați 56 g/zi.

OBIȘNUITA, DAR BENEFICA URZICĂ TRADIȚIONALĂ

Ei bine, ideea nu este tocmai de a-ți azvârli mâinile într-un tufiș de urzici, oricât de amuzant sună acest lucru. Pentru a beneficia din plin de proprietățile benefice ale acestei plante, precum și de nivelul crescut de minerale din componența sa care sunt extraordinar de importante pentru piele urmează instrucțiunile de mai jos.

Cea mai ușoară metodă de a prepara acest remediu natural este de a fierbe 2 linguri de pulbere de urzică sau (și mai bine) câteva frunzulițe de urzică proaspătă timp de 20 de minute. Strecoară compoziția și bea acest ceai de 2-3 ori pe zi. Pentru un plus de aromă, se poate adăuga miere sau lămâie.

remedii naturale pentru creșterea unghiilor

ULEIUL DE MĂSLINE. ALIMENT SAU TRATAMENT?!

Și acesta face parte din lista celor 5 remedii pentru unghii sănătoase. Câteodată unghiile fragile pot deveni extreme de enervante. Din fericire, uleiul de măsline conține nutrienți naturali care vor rezolva această problemă o dată pentru totdeauna. Pre-încălzește o linguriță sau două de ulei de măsline, apoi masează-ți unghiile cu acesta timp de aproximativ 20-30 de minute. Pentru rezultate maxime, poartă mănuși de bumbac (de unică folosință) peste noapte. Clătește-ți mâinile dimineața următoare.

remedii naturale pentru unghii

SUCUL DE LĂMÂIE PROASPĂT STORS

Lămâile conțin vitamina C care încurajează producerea de colagen, benefic pentru unghii puternice și sănătoase. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru creșterea unghiilor. Pentru preparare, amestecă o linguriță de suc de lămâie cu o linguriță de ulei de măsline, pre-încălzește compoziția, apoi masează-ți unghiile cu acesta timp de aproximativ 20-30 de minute.

În altă ordine de idei, ca și o alternativă, poți să-ți umezești unghiile cu zeamă de lămâie.

5 remedii pentru creșterea unghiilor

Concluzia este că există numeroase remedii naturale care îți pot oferi (în timp) manichiura dorită. Totul ține de perseverență și motivație.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.