Sfaturi utile

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor (prima parte)

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor – Asemenea unui regim minunat de îngrijire a pielii, unghiile sănătoase fac parte integrantă dintr-un aspect elegant, unitar, care poate funcționa ca un avantaj atât în lumea socială, cât și în mediul de afaceri. Din păcate, experții afirmă că atât bărbații, cât și femeile, cad pradă unor false idei despre modul de îngrijire al unghiilor. Tocmai de aceea, venim în întimpinarea dumneavoastră si vă oferim o primă serie de cinci  sfaturi care vă vor ajuta să vă bucurați  unghii sănătoase, bine îngrijite și elegante.

EVITAȚI UTILIZAREA ÎNTĂRITORULUI DE UNGHII

Mesajul de reţinut este că multe astfel de produse fac mai mult rău decât bine, nefiind studiate clinic, astfel că cele mai multe revendicări nu sunt susținute științific. Cu excepția cazului în care unghiile sunt extrem de casante și fragile, majoritatea persoanelor nu se bucură de beneficii de pe urma folosirii unui întăritor de unghii.

Unghiile sănătoase sunt flexibile, așadar evitați orice produs care le poate face casante, pentru a le feri de rupere.

HIDRATAȚI PATUL UNGHIEI ȘI CUTICULA

Hidratarea patului unghiilor poate face cuticulele să arate mai bine, crescând protecția la rupere a unghiilor din cauza lipsei de hidratare. Dacă unghiile sunt predispuse la rupere, ar putea însemna că au nevoie de hidratare. Aplicarea uleiului în jurul cuticulei ajută la hidratarea întregii unghii, ceea ce va reduce incidența aşchierii, crăpării și despicării.

SUPLIMENTE DE BIOTINĂ

În mai multe studii, cercetătorii au descoperit că administrarea suplimentelor de biotină (un membru al familiei vitaminei B) ajută la creșterea grosimii unghiilor și împiedică despicarea și ruperea. Într-un studiu care a evaluat 45 de persoane cu probleme severe ale unghiilor, o doză 2,5 miligrame de biotină administrată zilnic timp de câteva luni a adus beneficiu tuturor subiecților, 91% din cei 45 de subiecţi menționând o îmbunătățire semnificativă. Pentru a obține efectul dorit este vital să administraţi zilnic doza terapeutică prescrisă de 2,5 miligrame.

Singurul supliment care nu va funcționa: Gelatina. De asemenea, există puține dovezi științifice că suplimentele sau produsele pentru unghii care conţin calciu, drojdie sau fluor au un impact semnificativ asupra sănătăţii unghiilor.

LIMITAȚI MANICHIURILE PROFESIONALE

În timp ce este greu să învingi luxul răsfăţului unei pedichiuri sau manichiuri, un studiu finalizat recent a arătat că persoanele care îl practică în mod regulat au fost cele mai susceptibile de a suferi de unghii uscate, casante. Medicii susţin teoretic faptul că expunerea la mai multe substanțe chimice și ingrediente mai dure poate fi un motiv.

Femeile care își fac manichiura frecvent suferă de infecţii cronice ale patului unghiei, evidenţiate prin zonele umflate, înroşite din jurul bazei unghiei. Când priviţi partea laterală a degetului, zona din jurul patului unghiei trebuie să fie plată. Dacă este umflată, este semnul unei infecții cronice.

O modalitate de a reduce problemele, spun experții, este să vă procuraţi propriile instrumente pentru manichiură. Acest lucru va reduce cu siguranță riscul de infecţii şi va contribui la asigurarea unei experienţe mai sănătoase.

EVITAȚI LOȚIUNILE DE ÎNDEPĂRTARE A OJEI PE BAZĂ DE ACETONĂ

Singurul produs cu care toți dermatologii sunt de acord că ar trebui evitat dacă aveți unghii fragile este loţiunea de îndepărtare a ojei pe bază de acetonă. Dovezile acumulate pe parcursul ultimelor decenii indică faptul că folosirea acestui tip de ojă duce în timp la desprinderea suprafeței unghiilor, făcându-le să devină fragile.

Continuarea acestui articol „Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor” o găsiți citind articolul „sfaturi pentru sănătatea unghiilor„.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.