Ingrijirea mainilor

Vrei să ai unghii perfecte? Urmează cei 10 pași de mai jos!

ustensile ingrijire manichiura pedichiura

Tăierea unghiilor ar trebui să reprezinte o procedură relativ simplă – acestea trebuie tăiate când au crescut în lungime, aproximativ săptămânal sau la maxim două săptămâni. Însă, acest proces extrem de simplist este doar primul pas în caruselul complex al îngrijirii adecvate unor unghii perfecte.

Dacă urmați pașii de mai jos și faceți ajustările corecte, puteți menține perfecțiunea geometrică a unghiilor. De asemenea, nu este necesar să apelați la serviciul de manichiură. Puteți face totul din confortul propriului cămin. Vă prezentăm în continuare cele mai bune 10 pași pentru a vă bucura de unghii perfecte.

PAS #1 – EVITAȚI SĂ TĂIAȚI UNGHIILE DREPT

Atunci când vă tăiați unghiile, fiți sigur că folosiți unghiere cu margini rotunjite. Acestea sunt concepute pentru unghiile de la mâna însă pot fi folosite și pentru degetele de la picioare, dacă acestea au dimensiuni mai mici.

Pentru degetele mari de la picioare recomandăm folosirea unghierelor cu margine dreaptă, pentru a preveni apariția unghiei încarnate.

Chiar dacă utilizați unghiere cu marginea rotunjită, trebuie să tăiați unghiile într-un anumit unghi, deoarece curbura lamei nu urmărește perfect curbura unghiei. O greșeală obișnuită pe care o fac atât bărbații cât și femeile atunci când își taie unghiile este legată de unghiul de atac la momentul tăierii. O tăiere dreaptă poate îndoi sau chiar rupe unghia. Modalitatea corectă este de a tăia unghia secvențial, în trei sau patru etape, ajustând unghiul de fiecare dată.

PAS #2 UNGHIILE AR TREBUI (LITERALMENTE) SĂ REFLECTE FORMA CUTICULELOR

Dacă nu sunteți siguri de forma pe care trebuie să o aibă unghiile după tăiere, trebuie să vă uitați la cuticulele dvs. Imaginați-vă unghia că un oval. Forma „U” a cuticulei trebuie să fie reflectată (cu susul în jos) pe partea superioară a unghiei. Și, deoarece partea de sus este adesea mai largă decât cuticula, este posibil să trebuiască să ajustați dimensiunea. Scopul principal aici este acelea de a reflecta forma cuticulelor.

PAS #3 LĂSAȚI O MICĂ MARGINE ALBĂ

În ceea ce privește lungimea unghiilor, există un mic spectru de lungimi acceptabile. Ar trebui să lăsați cel puțin o bucată de „alb” în partea de sus a unghiilor – acel spațiu în care unghia începe să se despartă de pielea pe care o protejează. Unu sau doi milimetri ar trebui să fie suficienți.

Este ușor să tăiați toate unghiile la o lungime standard: uitați-vă la cele zece unghii și alegeți-o pe cea mai scurtă sau pe cea cu cea mai redusă zonă albă la vârf. Utilizați acea unghie ca referință pentru a vă asigura că toate celelalte unghii sunt la forma și lungimea dorită.

PAS #4 – UTILIZAȚI PILA PENTRU UNGHII ÎN MOD CORECT

Nu veți putea obține unghii perfecte folosind doar unghiera – acesta este doar primul pas. Cu toate că multe unghiere vin dotate și cu pilă, aceasta nu se ridică la standardele unei pile de unghii profesionale cu suprafață abrazivă generoasă, realizată din oțel inoxidabil.

Pentru a obține unghii modelate la perfecțiune puteți utiliza o pilă rotunjită pentru a netezi arcul unghiilor.

De asemenea, puteți să efectuați această operațiune odată la  câteva zile, pentru a menține unghiile la o lungime standard. Foarte important – nu utilizați niciodată mișcări de înainte-înapoi în procesul de pilire al unghiilor. Corect este să rulați ușor pila peste unghie într-o singură direcție, începând de la marginea exterioară. Folosiți mișcări blânde pentru a preveni ruperea. De asemenea, nu țineți pila orientată spre unghie ci efectuați mișcarea de jos în sus, de sub unghie. Acest lucru vă permite să urmăriți exact mișcarea și vă ajută să vă protejați unghia împotriva unui proces de pilire excesivă.

PAS #5 ÎNGRIJIREA CORECTĂ A CUTICULELOR

Așa cum am arătat într-un alt articol de pe blogul nostru, este extrem important ca în procesul de întreținere să folosim cuțite sau împingătoare de cuticule de cea mai bună calitate, realizate integral din oțel inoxidabil. Nu uitați: cuticulele protejează unghiile de infecții! Orice manipulare necorespunzătoare a acestor vă  expune la infecții!

PAS #6 FIȚI CONSERVATORI CU PIELIȚELE UNGHIILOR 

Pentru a preveni sângerarea și durerea provocată de smulgerea unei pielite, asigurați-vă că nu depășiți, în procesul de tăiere, baza acestei formațiuni.

PAS #7 LUAȚI ÎN CONSIDERARE UN BUFF (BURETE PENTRU UNGHII)

Puteți opta pentru o finisare a suprafeței unghiei folosind un buff. Această procedură păstrează unghiile netede și elimină orice imperfecțiuni de-a lungul suprafeței, conferind un aspect uniform, lustruit.

PAS #8 CURĂȚAREA SPAȚIULUI DE SUB UNGHII

Acest lucru ar trebui făcut zilnic, nu doar după tăierea unghiilor. Dacă nu reușiți să eliminați murdăria cu mâna, puteți folosi împingătorul pentru cuticule. Atenție, nu exagerați, deoarece puteți străpunge pielea de sub unghie!

PAS #9 HIDRATARE, HIDRATARE, HIDRATARE

Aplicați cremă hidratantă zilnic, nu doar pe mâini ci și pe suprafață unghiilor. Faceți acest lucru imediat după ce finalizați manichiura. Crema hidratanta este atât o armă de atac cât și una de apărare: vă păstrează unghiile lustruite și puternice, în timp ce va hidrata pielițele persistente sau cuticulele proaspăt tăiate.

PAS #10 PURTAȚI MĂNUȘI MAI DES

Încercați să purtați mănuși de protecție atunci când lucrați în interiorul sau exteriorul casei. În acest fel puteți preveni rănirea sau ruperea pielițelor și a cuticulelor. Bineînțeles, purtați mănuși în lunile reci și uscate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.