Sfaturi utile, Ingrijirea mainilor, Ingrijirea picioarelor

Ce alimente să consum pentru unghii sănătoase?

Ce alimente sa consum pentru a avea unghii sanatoase Seki Edge scaled

Ce alimente să consum pentru a avea unghii sănătoase? În primul rând, un rol important în sănătatea unghiilor este jucat de keratină.

Ce este keratina? Keratina este o proteină care există în mod natural în păr, unghii și piele. Aceasta formează un scut protector în jurul firului de păr și a unghiilor, ajutându-le să rămână elastice. Această proteină poate fi găsită și în organele noastre interne. Keratina este un produs care poate fi derivat din penele, coarnele sau lâna diferitelor animale, pentru a fi utilizată ca ingredient în produsele cosmetice pentru îngrijirea părului.

Keratina este importantă pentru menținerea structurii pielii. De asemenea, este un adjuvant în susținerea vindecării rănilor precum și un promotor al menținerii sănătății unghiilor și părului. Este cunoscut faptul că suplimentele de keratină ajută la creșterea unghiilor, îmbunătățesc textura pielii și previn căderea părului,. În mod evident, există o mulțime de alimente care pot sprijini în mod natural sinteza keratinei în corp.

Iată 8 alimente pe care trebuie să le consumați pentru a vă crește nivelul de keratină și a vă bucura de unghii rezistente și sănătoase.

Ouăle

Consumul de ouă este o modalitate excelentă de a spori producția de keratină în mod natural. În plus, acest aliment minune este o sursă excelentă de biotină, un nutrient esențial implicat în sinteza keratinei. Ouăle sunt bogate și în alți nutrienți sănătoși, inclusiv seleniu, riboflavină, vitaminele A și B12 și așa mai departe.

Oua fierte

Cartoful dulce

Cartofii dulci, pe lângă faptul că sunt foarte hrănitori, contribuie la stimularea producției de keratină. Aceștia sunt deosebiți de bogați în beta caroten, substanță care este transformată de organism în vitamina A. Vitamina A promovează sinteza keratinei și este esențială pentru sănătatea unghiilor, pielii și părului.

Cartofi dulci

Usturoiul

Usturoiul include cantități abundente de L-cisteină, un aminoacid ca se găsește în keratină. Unele studii sugerează că usturoiul poate ajuta la menținerea sănătății pielii. Usturoiul este bogat în micronutrienți benefici, inclusiv mangan, vitamina B6 și vitamina C.

Usturoi

Somonul

Somonul este extrem de bogat în proteine, fiind o sursă excelentă de biotină, un alt nutrient cheie care susține producția de keratină. Acizii grași omega-3 care se găsesc în carnea de somon contribuie la menținerea sănătății unghiilor, stimulează creșterea părului, îi sporește densitatea și îl protejează împotriva căderii.

Somon

Mango

Mango-urile sunt o gustare sănătoasă prin care puteți adăuga nutrienți suplimentari în dieta voastră, sprijinind în același timp sinteza keratinei. Este bogat în provitamina A, care ajută la sinteza keratinei. Mango-urile sunt, de asemenea, bogate în mai mulți alți nutrienți cheie, cum ar fi vitamina C și folatul.

Mango fruct

Semințele de floarea soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o gustare sărată, satisfăcătoare și aromată. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă atât de biotină, cât și de proteine ​​care susțin producția de keratină. Semințele de floarea soarelui sunt bogate într-o varietate de alți micronutrienți, inclusiv vitamina E, cupru, seleniu și acid pantotenic.

Seminte de floarea soarelui

Morcovii

Morcovii sunt foarte bogați în vitamina C, care promovează sinteza colagenului pentru a susține sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. În plus, această vitamină ajută la vindecarea rănilor, ameliorează inflamația și protejează împotriva deteriorării pielii. Morcovii vin la pachet cu o serie de vitamine esențiale: biotine, vitamina B6, potasiu și vitamina K1.

Morcovi

Varza kale

Varza kale este o legumă cu frunze verzi și crocante, o excelentă sursă de provitamina A, care susține sinteza keratinei. Este, de asemenea, bogată în vitamina C, care ajută la stimularea producției de colagen, un tip de proteină care menține rezistența, structura și elasticitatea pielii și a unghiilor.

Varza Kale

Dacă doriți să aflați mai multe despre suplimentele alimentare care vă pot ajuta la menținerea unor unghii sănătoase, vă invit să citiți și articolul pe această temă.

De asemenea, pentru a avea mâini frumoase, aveți nevoie de cele mai bune unghiere și forfecuțe disponibile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.