Ingrijirea mainilor, Ingrijirea picioarelor, Sfaturi utile

6 sfaturi de îngrijire a unghiilor pentru bărbați

ingrijire unghii barbati

Descoperă 6 sfaturi de îngrijire a unghiilor pentru bărbați. Spre deosebire de femei, unii bărbați nu își îngrijesc corect unghiile. Singura acțiune pe care aceștia o fac este de a își tăia unghiile atunci când observă ca au crescut suficient de mult încât să devină deranjante. Unghiile care nu sunt îngrijite sunt neatractive și reflectă slaba igienă generală a reprezentaților sexului puternic. Cuticule neîngrijite? Unghii mușcate sau deteriorate? Degete cu piele texturată? Toate sunt trăsături neatractive care indică faptul că e necesar să luați anumite măsuri. Puteți găsi mai jos o scurtă listă cu sfaturi de îngrijire corectă a  unghiilor.

Tăierea unghiilor

Cel mai bun moment pentru a vă tăia unghiile este după ce faceți un duș cald. Baia caldă ajută la înmuierea unghiilor. Va fi mult mai ușor să vă tăiați unghiile dar și pentru a finisa bătăturile și cuticulele. Folosiți întotdeauna unghiere sau clești de unghii de cea mai bună calitate. Acest lucru contează foarte mult! De asemenea, atunci când vă tăiați unghiile nu încercați să îndepărtați toată unghia dintr-o singură mișcare.

6 sfaturi de ingrijire a unghiilor pentru barbati

Avansați cu tăieri mici, succesiv uniforme, pentru a crea un arc neted, care urmărește forma unghiei. De asemenea, asigurați-vă că nu vă tăiați unghiile prea scurt! Puteți îndepărta toată partea albă unghiei, dar nu mergeți mai adânc. În același timp, asigurați-vă că tăiați corect unghiile, de la un capăt la altul. În acest fel veți evita apariția unghiilor încarnate.

Descoperă cele mai bune unghiere din lume!

Îngrijirea cuticulelor

După duș, exfoliați cu grijă, folosind o piatră ponce toată pielea în exces de pe picioare. Ulterior, acordați atenție cuticulelor. Cuticulele crescute în exces vă pot afecta aspectul general al unghiilor precum și a mâinii. În primul rând, folosiți un instrument pentru cuticule pentru a îndepărta pielea în exces. Excesul de piele poate fi îndepărtat cu un cuțit pentru cuticule. Puteți repeta această procedură la fiecare 2-3 săptămâni. În acest fel vă puteți menține unghiile de la mâini și picioare în cea mai bună formă.

Finisarea unghiilor

Folosește o pilă de unghii cu diverse grade de abraziune pentru a netezi marginile unghiilor. În funcție de nevoile tale stilistice poți să îți conturezi unghiilor în orice formă. Indiferent de stilul ales, asigurați-vă întotdeauna că folosiți o pilă de unghii pentru finisarea suprafeței ramase.

pila unghii

Statusul social

După cum știm cu toții, prima impresie este totul. În cazul în care ești un om de afaceri, mâinile murdare nu sunt o reflecție a profesionalismului tău cu care să te mândrești. Din contră! Modul în care te îngrijești reflectă tipul tău de personalitate, capacitatea ta de a avea grija de tine și de persoana de lângă tine.

Amintiți-vă acest lucru întotdeauna: mâinile sunt întotdeauna expuse. Nimeni nu va dori să dea mâna cu o persoană a cărei unghii sunt neîngrijite sau murdare.

Igiena personală

Igiena este, cel mai probabil, cel mai bun motiv pentru a vă menține unghiile curate, scurte și tăiate. Evitați să vă roadeți unghiile deoarece vă expuneți la o mulțime de germeni și bacterii. Mâinile tale sunt în contact cu o multitudine de suprafețe și implicit, cu milioane de bacterii.

unghii curate

Gândiți-vă la coloniile de germeni prezente pe suprafețele din sistemul de transport public și la faptul că o parte din oameni nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta.

Trauma la nivelul unghiei

Mulți bărbați au adesea probleme cu unghiile, în special cei care lucrează în construcții, producție, agricultură și așa mai departe.  În cazul unei traume, nu încercați să extrageți bucata de unghie afectată, deoarece puteți să vă răniți sau să sângerați abundent. În schimb, asigurați-vă că utilizați o unghieră sau un clește de unghii pentru a îndepărta acele porțiuni din unghie. Acționați cu prudență, pentru a evita deteriorarea interiorului unghiei și a pielii de sub ea. De asemenea, nu uitați că refacerea unei unghii care a căzut necesită un timp mai îndelungat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.